GDJE TI JE BRAT? Tko su braća i sestre, kome okrećemo obraz da primimo pljusku, i tko su duhovne pristaše “stare zmije”, koji nam vrebaju petu?

„…Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina, on će ti [ženin rod] glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.“ (Knjiga Postanka 3, 11-14)

Hrvatsku javnost je uznemirilo trostruko ubojstvo u Splitu, dana 12. siječnja 2020. godine, (uz šesterostruku smrt nepokretnih staraca u jednom privatnom umirovljeničkom domu u Hrvatskom zagorju, koji su prilikom spavanja izgorjeli u svojim spavaćim sobama). Višestruko ubojstvo je bilo povezano s osvetom nad rasparčivačima opojnih sredstava koji su mladiću i njegovoj obitelji prijetili zbog duga za drogu, i lihvarske kamate na taj dug koji su protuzakonito naplaćivali, kao što su protuzakonito na crno prodavali nedozvoljene droge. Kao što je običaj u licemjernim društvima, tako je medijska javnost osudila čin ubojstva i postavila optužnicu protiv ubojice, ali nije osudila grijeh i zločin raspačavanja droge i naplaćivanja kamata od strane „dilera“, što nije kršćanski, i nije pronalazila uzroke mladićevog djelovanja iz nužne samoobrane, već se bavila samo s posljedicama, kao što to čine oni koji žele, da se u društvu ništa pozitivno ne promijeni, već da ostane status quo, uz nastojanje da se kaos po mogućnosti i poveća, jer onda korumpirani izdajnici i lopovi na vlasti mogu u mutnome ribu loviti.

Vlast je očajnički čin samoobrane kroz ubojstva ocijenila anarhijom, prijeteći, da nitko nema pravo pravdu uzimati u svoje ruke, ali ne dajući rješenje za sprečavanje uzroka, niti da će anarhija zavladati, iako je sama vlada zapravo uzrok anarhije, pa i sama se ponaša kao anarhisti, gazeći prava, zakone i Ustav dok od „građana“ licemjerno zahtijeva da se svi drže i Ustava i zakona i općenito pravila koje je društvo postavilo. Vlada Republike Hrvatske nije povela političku borbu protiv sveopće korupcije u društvu. Nije čudo da su ljudi, u očaju, počeli uzimati pravdu u svoje ruke, riskirajući i zatvorske kazne kad je u pitanju goli opstanak života, i obrana časti i ljudskog dostojanstva. Licemjeri, koji su ujedno i nevjernici čak i kada se deklariraju kao vjernici, ali se kao vjernici ne ponašaju, su postavili ljudima pitanje: „Gdje ti je brat?“, kao što u Knjizi Postanka u Svetom pismu Bog pita bratoubojicu Kajina, a ovaj drsko odgovara Bogu-Stvoritelju, da ne zna gdje mu je brat, niti je dužan to znati i voditi brigu o njemu. Ubio ga je zbog ljubomore, jer su mu djela bila zla, dok su Abelova djela bila pravedna, pa su naišla na pažnju Boga. Međutim, ubojica u Splitu nije bio ljubomoran, nego u strahu za svoj život i život svoje rođene braće, ovisnicima od droge. Abel nije prodavao drogu Kajinu niti ga je kamatario, da bi ga Kajin ubio u samoobrani. Stoga, kada netko želi bratu izvaditi trn iz oka, neka prvo iz vlastita izvadi brvno – kako nas Isus Krist poučava!

Tko su naša braća i naše sestre? U kršćanskom svijetu, brat i sestra su s jedne strane rod, dakle, krvna braća i sestre, a s druge strane je svaki kršćanin brat i sestra drugom kršćaninu, bez obzira na rasu, nacionalnost i etničko podrijetlo. Braća i sestre su i etnička braća. Kada kršćanin okreće obraz da prima pljusku? Samo kada ga na grijeh upozori kršćanski brat ili sestra. Kršćanin okrene drugi obraz kako bi primio drugu pljusku sa svrhom, da shvati svoju pogrešku. Kršćanin ne okreće obraz niti prima pljuske od nevjernika, ili vjernika drugih religija koje su iz kuta gledanja Božje riječi „nevjerničke“, već isključivo i samo od brata kršćanina.

Nije istina da se kršćani trebaju žrtvovati u srazu sa svojim neprijateljima, i okrenuti im obraz da prime udarac. To u Svetom pismu ne piše, ali piše da trebamo voljeti svoje neprijatelje, što znači da naše duše ne opterećujemo i ne uneređujemo grijehom mržnje prema njima, ali ne da im se damo u njihove ruke da nas tuku, ozljeđuju, siluju, sakate, da nas vrijeđaju, ili u mržnji ubijaju, jer mi kršćani moramo voditi računa o sebi, moramo voljeti i sebe, a ne samo našu braću i sestre, bližnje, pa i neprijatelje naše, i to u toj mjeri moramo voljeti i sebe, da se i fizički branimo, da branimo naš život Bogom dan, pošto je svaki kršćanin hram Božji, i napad na kršćanina je napad na Boga, koji za posljedicu ima kaznu i rušenje životne sudbine kao i potomstva.

„Upoznat će te istinu, a istina će vas osloboditi.“ (Iv 8, 32) „Ne znate li? Hram ste Božji i Duh Božji prebiva u vama.“ (I Kor. 3, 16) Samoubojstva su isto grijeh, jer čovjek diže ruku sam na sebe, na što nema pravo, jer se nije sam stvorio.

„…Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina, on će ti [ženin rod] glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.“ (Knjiga Postanka 3, 11-14)

U ovom biblijskom stihu Bog govori o tome da grešnici koji se kaju ne mogu živjeti zajedno s nepokajanim grešnicima pod istim krovom, kao što ni Kajin nije mogao živjeti u roditeljskom domu nakon što je ubio (polu)brata Abela, tako da se radi o borbi do istrebljenja između Kajinova roda i roda potomaka obitelji Sina Božjeg, Adama, koji Bog naziva „ženom“, a u biblijskom slijedu je „mladenka“ Božje čovječanstvo (kršćanski svijet) koje čeka svoga zaručnika Isusa Krista s kojim ima sklopljen Novi zavjet, iako Bog Stari zavjet nije ukinuo, te je i dalje na snazi. Potomci Kajinovi, a to su ne samo krvni potomci hibridnih naroda, nego i duhovni potomci bratoubojice, nastoje istrijebiti Božje narode, kršćane i bijelce koji se brane, i duhovnim potomcima „stare zmije“ (sotone) nastoje glavu satrti, kako bi se obranili i preživjeli, opstali. Grešni duhovni potomci bratoubojice Kajina su oni koji se ne kaju za svoje grijehe, dok se grešni potomci obitelji Adama i Eve kaju za svoje grijehe, jer su kršćani, to jest kršćani su samo oni koji se kaju i koji opraštaju kada ih grešni brat ili grešna sestra zamole za oprost. Ako ih sedam puta zamole za oprost, praštaju sedam puta – kako nas poučava Isus Krist, naš Gospodin Bog.

Koliko bi danas braće i sestara u Hrvatskoj bilo spremno ubiti jedne druge pod izgovorom zaštite vlastitog zdravlja i života zbog corona-virusa? Naime, oni koji poslušno nose tzv. zaštitne maske koje ne štite od virusa, ljuti su na one koji takove maske ne nose jer se ne žele podvrgavati zločestim globalistima kojima je nametanje maski ritual u stvaranju duhovnih i fizičkih robova od Djece Božje. Koliko je nositelja maski spremno ubiti svog brata ili svoju sestru koji ne nose maske, jer su uvjereni kroz propagandu Hrvatske radio-televizije, da ih sugrađani bez maske ugrožavaju? Kako, ako oni nose maske, zar nisu zaštićeni? Zar ne znaju, da pod mikroskopom ‘zaštitne’ maske imaju veće rupice od volumena virusa? Zašto su nositelji maska tako poslušni vladi i njenom kvazi-nacionalnom “stožeru Civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske”, koji širi strah i paniku, pojačane na n-tu potenciju od strane masovnih medija koji stoje u službi zla? Zar smo toliko neuki, sebični i puni grijeha, da ćemo ubiti brata i sestru zato što ne nose maske, jer nisu idioti, nisu strašljivi, nisu naivni, nisu neuki, i ne žele se podvrgnuti vladi koja treba njima služiti, a ne da braća i sestre služe članovima vlade. Braća i sestre trebaju vjerovati u Boga, i ne strahovati, jer strah paralizira čovjekovo razmišljanje i djelovanje, na što globalisti i njihovi zvjerski mediji i idu, da izazovu paniku i strah, i da onda mogu raditi što ih je volja dok se nositelji maski bave sami sa sobom.

Spavali ste u lažnoj demokraciji, i hinjenoj pravnoj državi, i probudili ste se u coronavirus-diktaturi, s maskom na licu.

Kada priču o Kajinovim nepokajanim duhovnim potomcima i grešnicima koji se kaju, to jest duhovnom potomstvu u liku Božjih naroda, „Izraela“ ili kršćana, prenesemo na naš život i hrvatsku politiku, onda su nekadašnji partizani i njihovi potomci, kao i komunisti i njihovi potomci u pravilu nepokajani grešnici koji kao i njihovi partizanski i komunistički predci nastoje članove obitelji žrtava Bleiburga i križnog puta odnosno jugo-komunističkog genocida Titovih partizana tlačiti, onesposobiti, opljačkati, osiromašiti i oslabjeti, oklevetati, pa i likvidirati, jer je uzrok klevete mržnja, a posljedica mržnje jest ubojstvo s predumišljajem, ali ne iz samoobrane, nego da se žrtvu istrijebi, da na ovome svijetu više ne postoji, a po mogućnosti i njeno potomstvo, To je ono što se događa hrvatskom narodu od 1918. godine preko 1945., 1971. i 1991., sve do danas, 2020. godine, 100 godina progona nad Hrvatima koji se nekada brane, a nekada su bez nacionalne zaštite. Naše neprijatelje ne moramo mrziti, možemo ih i trebamo ljubiti odnosno voljeti tako da im ne želimo zlo, niti da ih proklinjemo, jer proklinjanje nije dobro za naše duše, ali da se od njih branimo i obranimo, i da ih onesposobimo kad god je to nužno da obranimo vlastite živote, čak i kada kao kolektiv, kao nacija, pravdu uzmemo sami u svoje ruke, na što imamo pravo, jer u svakome od nas je hram Božji, i napad na nas je napad na Boga, no, ne smijemo živjeti u grijehu, a kada živimio u grijehu, pokajmo se i izmolimo Božje milosrđe za nas, naše obitelji i naš narod hrvatski, i neka Bog blagoslovi Hrvatsku i njen narod. Amen!

Goran Jurišić, 20. siječnja i 17. rujna 2020. godine.

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

2 misli o “GDJE TI JE BRAT? Tko su braća i sestre, kome okrećemo obraz da primimo pljusku, i tko su duhovne pristaše “stare zmije”, koji nam vrebaju petu?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: