Hrvatska iznad svega, a iznad nje samo Bog

Trebaš vjerovati u budućnost Hrvatske, u buđenje tvog naroda! Unatoč svemu što se dogodilo nemoj dopustiti da ti uzmu tvoju vjeru, i djeluj tako kao da o tebi i samo o tebi ovisi sudbina Hrvatske! Bog i Hrvati!

Hrvatski narode, dragi sunarodnjaci u domovini od Mure i Drave do Jadrana i Sutle do Drine, i dragi hrvatski iseljenici diljem svijeta, kucnuo je čas da s vjerom u Boga uzmemo našu sudbinu u naše ruke kada god to poželimo i hoćemo, onda i možemo, a nekada i moramo, da obranimo našu slobodu i naša dobra, naše vrijedne živote i živote budućih naraštaja, život uvijek počinje od začeća, i Liepu našu Hrvatsku.

Naš narod živi stoljećima i živjet će stoljećima, i živjet će kako Bog zapovijeda u slobodi i prosperitetu, ponizan prema Bogu, i široke ruke prema svojim stanovnicima i svim hrvatskim pripadnicima našeg velikog naroda koji je dobar, Bogobojazan i vrijedan.

Samouvjereni smo u naš uspjeh, u naše pobjede i naše radosno narodno slavlje koje nas čeka kada sve ostvarimo što trebamo, moramo, hoćemo i možemo za dobrobit naše hrvatske braće, našeg cjelokupnog hrvatskog naroda.

Vjernički smo narod i vrijedan narod pun kreativnih pojedinaca, inovativan smo narod nadarenih ljudi, strastvenih domoljuba, volimo svoj rod, svoje obitelji, naš dom i domovinu Liepu našu.

Mi Hrvati smo izvrsni ratnici kada branimo našu slobodu i opstojnost, i slobodu drugih, i izvrsni smo graditelji napredka i civilizacije, mirotvorci smo, i ništa nismo manje vrijedan narod od bilo kojeg drugog naroda na svijetu, naprotiv, u poštovanju prema drugima volimo sebe, tuđe nećemo, Hrvatsku ne damo!

Volimo naš narod hrvatski, i želimo mu opstojnost u miru, sreći i na pravdi Boga, želimo našem narodu Božji blagoslov, prosperitet i pozitivni svekoliki razvoj duhovni, demografski i gospodarski.

Mi Hrvati imamo slavnu prošlost, i nemamo se čega stidjeti u našoj povijesti, sramimo se samo laži i kleveta nekih drugih, naših neprijatelja i nečasnih povijesnih gubitnika i narodnih izdajnika koje odbacujemo kao teret naše prošlosti ostavljamo ih iza nas, i krećemo naprijed u hrvatskom ozračju i s nadom u bolje sutra.

Mi Hrvati smo pobjednici, mi smo prvaci svijeta kada god to želimo, u svemu smo odlični, i ako hoćemo onda smo i najbolji. Hrvatska iznad svega, a iznad nje samo Bog!

Otpustimo kao narodni kolektiv sve ono iz naše prošlosti što nas pritišće i guši, oprostimo sami sebi, i krenimo naprijed, u narodnoj slozi ujedinjeni sjever i jug Hrvatske, od Mure i Drave do silnog modrog Jadranskog mora našeg sa preko tisuću otoka i 110 morskih milja gospodarskog pojasa od hrvatske obale, mi Hrvati oplodit ćemo svaku našu njivu, grijati naša ognjišta, osvajati naše planine i gledati ih s poštovanjem, grijati se na suncu, živjeti uz naše rijeke, sanjati sve što želimo kraj našeg zlatnog žita i prekrasnih polja, livada i brežuljaka, i sve naše ciljeve o slobodi, prosperitetu, o nezavisnosti i napredku ostvariti ćemo.

Mi hoćemo i možemo se osloboditi naših neprijatelja i 5. (izdajničke) kolone u zemlji, mi smo bolji, mudriji i pametniji od svakog dušmanina, nitko Liepu našu ne može tako voljeti kao mi Hrvati, Hrvatska postoji samo zbog nas Hrvata i nikog drugog na svijetu, Bog nam je dao našu zemlju, i mi ćemo je izgraditi i čuvati, unapređivati je i učiniti je lijepom i ugodnom za svakog Hrvata na svijetu i u našoj voljenoj domovini. Bog i Hrvati, Hrvatska Hrvatima!

Hrvati, nema ograničenja za nas niti prepreka, uklanjamo sve barikade i blokade u nama samima, i krećemo u narodno-oslobodilačku borbu i slobodu odmah, mi Hrvati smo domoljubi, i budućnost pripada nama kao i svim drugim Božjim narodima puni patriotizma i nade kao i mi Hrvati. Mi Hrvati vjerujemo da je naša narodna sreća, što Bog da i sreća junačka. Dopuštamo si kao hrvatski narod živjeti slobodno, sretno i nezavisno. Kako smo samo prirodni, uspješni i dobri kad god hoćemo, kako smo složni kao narod kad god je to potrebno, kako smo vjerni Bogu našemu uvijek, i nama samima kad god volimo sebe, kako poštujemo naše obitelji, prijatelje i naše saveznike. Mi nismo sami na svijetu, Bog je s nama kad god smo otvoreni za ljubav i dopustimo da izliječi naš narodni duh i našu zemlju ponosnih ljudi, Hrvata.

Mi Hrvati volimo naš narod i našu zemlju Hrvatsku, neka je Bog blagoslovi kao i nas.

Hrvatska iznad svega, mi Hrvati sretni u njoj, i iznad nas samo Bog Svemogući, Stvoritelj, ljubav, istina i pravda! Zahvalni smo na svim blagoslovima za naš narodni život. Čeka nas blagostanje, rast i narodna sreća koju ćemo ostvariti, idemo u boj, u boj, za narod svoj!

Goran Jurišić, dana 31. siječnja 2020. godine Gospodnje.

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: