Monetarni souverainitet hrvatskog naroda

Kontrola nad vlastitom valutom i središnjom narodnom ili državnom bankom, novčana neovisnost je uz vjeru u Boga sve u životu jednog naroda.

Kada hrvatski narod bude imao monetarni souverainitet, to jest da hrvatska vlada nadzire tiskanje papirnatih novčanica i kovanje kovanica, i distribuciju kune preko hrvatske državne ili narodne banke, hrvatski narod će biti nezavisan (ili souverain), to jest Hrvati će imati suverenitet, a Hrvatska će biti nezavisna država kakva je zaista bila N.D.H. u Drugom svjetskom ratu koja je samu sebe financirala i uzdržavala, to jest stvorila je samorazvoj u narodnom gospodarstvu financirano od strane Hrvatske Državne Banke, koje je stavljeno u funkciju razvoja hrvatskog naroda. N.D.H. je dočekala kraj rata s nula (0,00) kuna duga, to jest hrvatski narod nije bio nikome ništa dužan.
Kada Hrvatska bude (opet) imala monetarni suverenitet koji je Republika Hrvatska imala samo u prve tri godine svog postojanja kao samostalna država, neće biti gornje granice razvoja domovine i zemlje, hrvatske države. To će biti stanje u kakvom se republika Sjedinjene Američke Države nalazila od svog osnutka 1776. do 1914. godine, i tri mjeseca za vrijeme predsjednika Johna F. Kennedya, od lipnja 1963. do njegovog ubojstva u političkoj zavjeri globalista 20. studenog 1963. godine, kada je na osnovi uredbe sa zakonskom snagom nacionalizirao privatnu protunarodnu središnju banku Sustav federalne rezerve, koja je na osnovi protuustavnog stanja ubirala preko Američke vlade porez na dohodak od radnika, i to za otplatu kamata na kredite vladi. Tek je predsjednik Trump za vrijeme coronavirus-krize opet nacionalizirao banku FED Reserve System. Plenkovićeva vlada (kao i sve ostale prethodne vlade do vlade Nikice Valentića) se stalno zadužuje kod stranih banaka, koje se radi varanja naziva “domaće banke”, jer imaju sjedište u Zagrebu, ali i na svjetskom tržištu (pokvarenog) novca posuđuju novac sa zateznim kamatama, dok kamate na kredite otplaćuje hrvatski radnik kroz čak raznorazne poreze i prireze, tako da je hrvatski radnik znatno više opterećen s otplatom kamata na tzv. državni dug nego američki radnik. Predsjednik Wilson, koji je 1913. dopustio prevaru sa “središnjom bankom”, izjavio je nakon toga da je kriv što je dopustio da ponosne industrijske Sjedinjene Američke Države postanu rob jednoj skupini međunarodno bankarskih mafijaša, čiji nasljednici danas, 2020. drmaju svim velikim središnjim bankama na svijetu i po nacionalnim državama koje su preko središnjeg bankarskog sustava porobljene.

Monetarni suverenitet imala je Hitlerova Njemačka od 1933. do kraja Drugog svjetskog rata, i sedam godina nesputanog razvoja do početka rata, dok je rat prebrodila samofinanciranjem, i također u trenutku kapitulacije njemačke vojske njemačka država i njemački narod nisu nikome ništa dugovali, dug prema inozemstvu iznosio je 0,00 maraka. Autarkična ekonomija ili samostalno narodno gospodarstvo postiže se isključivo s monetarnim suverenitetom naroda, kada narodna vlada kontrolira domaću valutu. Naravno da se sloboda očituje i kroz papirnati novac (i kovanice) dok je digitalni novac znak kontrole nad ljudima, jer im netko taj novac može pritiskom na gumb oteti, i prepustiti ih glađu. Čipiranje ljudi koji kupuju hranu uporabom micro-chip-a (RFID) usađen pod (ljudsku) kožu predstavlja totalno porobljavanje slobodnog čovjeka kojeg je Bog stvorio, da bude slobodan, i radnik, ali ne da bude ičiji rob. Zamjena kune za euro značit će točku na “i” konačne kolonizacije Hrvatske.

Monetarni suverenitet jedne političke nacije podrazumijeva čovjekovu slobodu i ljudska prava kroz slobodno korištenje novca zarađen vlastitim trudom u licu znoja svog, novac kao sredstvo u životu koji ima određenu vrijednost rada i kapitala (proizvoda), a ne kao cilj u životu. (Novac je cilj u životu samo u kapitalizmu i liberalnim demokracijama, kao i u socijalizmu kada je sve podvrgnuto materijalizmu, što marksizam i jest, čisti materijalizam bez duhovnosti.)

Radi uništenja monetarnog suvereniteta su međunarodni bankari poveli dva svjetska rata i kroz revoluciju uništili Rusko Carstvo dok je SSSR bio privjesak kapitalista to jest međunarodnih bankara, kao i Titova socijalistička Jugoslavija koja je visjela na koncima Međunarodnog monetarnog fonda. Totalni kapitalisti (međunarodni bankari/globalisti koji teže svjetskoj moći i Jednoj svjetskoj vladi) su kontrolirali totalitarni komunizam. Jugoslavenska radnička klasa radila je kao rob za otplatu, ne državnog duga SFRJ, nego kamata na tzv. državni dug. U tom sustavu su najveći robovi bile tzv. dvije razvijene republike, Slovenija i Hrvatska, koje su nosile tzv. državni dug SFRJ. Istina je, da u N.D.H. nikada nije vladala glad, dok je u Titovoj Jugoslaviji neko vrijeme (nakon rata) vladala glad dok nije stigla američka pšenica nakon razlaza Staljina s Titom, ali tada je nastala nova kuga, tzv. jugoslavenski državni dug. Kada je MMF zatvorio slavinu za kreditiranje Titove Jugoslaviju, 1989. iz političkih razloga jer su globalisti odlučili raspustiti svoju versaillesku tvorevinu, a Hrvatima tamnicu naroda, rasformirati i izazvati rat, u tom slučaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu kako bi se svijet islama usmjerio protiv kršćana na liberalnom Zapadu, partizanska Jugoslavija se raspala. Predsjednik Tuđman je prije Oluje dao likvidirati hrvatski monetarni suverenitet, 1994. godine, i danas je Republika Hrvatska vrlo zadužena zemlja, tzv. državni dug iznosi 2020. godine 315 milijarda eura, što je ludost, to čak više nije ni politika nego samoubojstvo vlasti Republike Hrvatske koje su Hrvatsku pretvorile u koloniju međunarodnih banaka i njihovih vlasnika. Pavelićeva Hrvatska (N.D.H.) prema inozemstvu nije dugovala ništa, prema 3. Reich-u imala je 0,00 kuna i 0,00 maraka duga. Hrvati su u trenutku okupacije svoje države od 8. svibnja 1945. bili narod bez duga. S monetarnim suverenitetom od 1941. do 1945. su Hrvati bili jak narod koji nije u ratu pokoren, nego tek nakon rata, kao i nakon Oluje kada su Hrvati doživjeli slom svog tek obnovljenog monetarnog suvereniteta iako je za slobodu i nezavisnost od 1990. do 1996. palo preko 20.000 Hrvata.

Samo s monetarnim suverenitetom, s Hrvatskom narodnom bankom neovisnom o svjetskim financijskim centrima moći, kao i od Europske središnje banke, Hrvatska će imati gospodarski razvoj i napredak, i samo u tom slučaju će Hrvati u domovini imati zadovoljavajući bezbrižni materijalni status, i samo s monetarnim suverenitetom će Hrvati biti jak narod, jedan od najjačih na svijetu, kao što su nekoć bili u ranom srednjem vijeku, i u Drugom svjetskom ratu, kao i u Domovinskom ratu 1991. kada su Hrvati u Vukovaru slomili kičmu tzv. JNA, i zapravo pobijedili globaliste čiji su velikosrpski komunisti i šovinisti (četnici) bili instrument za pokoravanje Hrvatske, ali je Bog štitio Hrvatsku.

Bog će opet štititi Hrvatsku kada uvjeti budu za to stvoreni, to jest kada se narod vrati vjeri i domoljublju, i zaštiti sloboda i ljudskih prava. Dok vlada politička korupcija, zlo caruje. Kada vlada pravda, onda caruje dobro, i napredku naroda i države nema prepreke. Uvijek je tako bilo, da kad je vladar kovao vlastiti novac, da je bio suvereni vladar kojeg se poštivalo kao i zemlju kojom je vladao, a narod je bio slobodan i živio u gospodarskom uzletu i prosperitetu.

Profesor povijesti Goran Jurišić

Zagreb, 10. rujna 2020. godine.

#HrvatskaIznadSvega #Hrvatska #Croatia #Kroatien

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: