Predsjednik Tuđman širio Jasenovački mit i 1990. pozvao židovske izbjeglice u USA na povratak u Hrvatsku

Iako je znao stvarni broj logoraša u ustaškom sabirnom (radnom) logoru N.D.H. u Jasenovcu, Franjo Tuđman je širio Jasenovački mit kao i ratni zločinac i velikosrpski vođa Draža Mihailović i partizanski vođa i jugo-komunistički diktator “Tito”, sa ciljem da hrvatski narod drži u pokornosti i pod nadzorom. U svojoj knjizi “Bespuća”, F. Tuđman navodi statistički broj navodnih žrtava u logoru u Jasenovcu, od 1941. do 1945. s približno”58.000″, dok je stvarni broj umrlih logoraša po dokumentaciji iz Beograda između četiri stotine (400) i cca. 1.850.

Franjo Tuđman širio je Jasenovački mit isto kao Slobodan Milošević, SPC, kardinal Josip Bozanić, Aleksandar Vučić, Zoran Milanović, Tito, Draža Mihailović, Ivica Račan i dr. U svojoj knjizi ‘Bespuća’ je Franjo Tuđman zastupao statistički broj navodnih “58.000” žrtava u ustaškom sabirnom logoru N.D.H. u Jasenovcu, tako da nema načelne razlike u broju navodnih “83.000” žrtava koje zastupaju vlada Republike Hrvatske i Hrvatski sabor putem Spomen-područja Jasenovac, ili Vučićeva Srbija i velikosrpska i jugo-komunistička kleveta o navodnih preko “700.000 srpskih, romskih i židovskih” žrtava hrvatske države i njene ustaške vlade u Drugom svjetskom ratu. Spomen-područje Jasenovac navodi 2.021. podatak, da su ustaše u Jasenovcu ubili čak 20.000 djece, pretežito srpske djece, iako je povijesna istina, da ustaše u Jasenovcu nisu ubili niti jedno jedino dijete. (Tuđmanova brojka navodnih 58 tisuća žrtava u Jasenovcu također sadrži podataka o 20.000 navodno uijene djece u Jasenovcu, što je sotonistička laž.)

Franjo Tuđman je kao prvi PRH znao istinu, da broj logoraša u Jasenovcu od 1941. do 1945. iznosi 18.600, a broj umrlih logoraša u istome razdoblju od oko četiri stotine do 1.850, koliko je svjetskoj i hrvatskoj javnosti predočio g. Roman Leljak, i hrvatski novinar, g. Igor Vukić i dr. (prof. Vladimir Mrkoci i Vladimir Horvat, mr. Mladen Ivezić i dr.) Broj hrvatskih žrtava u Jasenovcu je pak više nego dvostruki od neprijatelja NDH, naime, preko 3.000 ubijenih ustaša u ratnom zarobljeništvu Jugoslavenske armije, 1945., i 12 zaklanih hosovaca 1991., žrtava srbskih pobunjenika i četnika. “Za dom spremni” HOS je, inače, 1991. sačuvao Kameni cvijet u Jasenovcu gdje je prolazila prva crta na frontu prema velikosrbskom agresoru.

Prvi i jedini legalni i jedini predsjednik Hrvatske stranke prava, (predsjednik HSP 1861.), DOBROSLAV PARAGA, i osnivač Hrvatskih obrambenih snaga, (HOS), je izravno zaslužan što je Kameni cvijet u Jasenovcu, na području spomen-područja, sačuvan od uništenja kako sramota zbog mogućeg razaranja spomenika ne bi pala na Hrvatsku, s obzirom na bilo koje žrtve i bez obzira na njihov broj, jer je zabranio hosovcima miniranje spomenika koji su ga htjela minirati jer je u osnovi predstavljao i predstavlja Jasenovački mit. HOS je 1991. držao prve crte obrane od velikosrpske agresije u Jasenovcu, i prva linija je prolazila kroz središte Spomen-područja koje su srbski pobunjenici nakon zauzimanja Jasenovca devastirali, kako se spominje u foto-monografiji Spomen-područja Jasenovac, što je malo poznato u svijetu da su četnici (srbski pobunjenici) devastirali postav Spomen-područja u Jasenovcu. Nakon pada Jasenovca su srbski pobunjenici zaklali 12 zarobljenih bojovnika HOS-a, a Plenkovićev režim je spomen-ploču u Jaenovcu u spomen na njihovu žrtvu dao ukloniti i premjestiti na groblje u Novskoj. (Na fotografiji prenijete s portala Dnevno je Dobroslav Paraga na svečanom otvaranju spomenika poginulim dragovoljcima IX bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” u Splitu, 2.014. godine, kada je držao glavni govor, i na koncu upozorio sve one koji ruše HOS i žele zabraniti stari hrvatski pozdrav “Za dom spremni”, da ne znaju, niti hrvatsku povijest, niti da razumiju hrvatski narod i njegovu borbu za slobodu, i da je obrana gesla HOS-a, “Za dom spremni”, posljednja crta obrane Hrvatske, koja ne smije i neće pasti.)
Plenkovićeva koalicijska vlada (HDZ-SDSS i dr.) u savezništvu s predsjednikom Židovske općine Zagreb, Ognjenom Krausom, i tzv. nevladinim, a zapravo režimskim udruga ekstremne ljevice i opozicijom političke ljevice u Hrvatskom saboru želi 2.021. zabraniti embleme Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) zbog njihovoga gesla “Za dom spremni”, što je protuustavno, jer je Vrhovni sud Republike Hrvatske u konačnoj oslobađajućoj presudi Dobroslavu Paragi od monstruozne Tuđmanove optužbe (pred Vojnim sudom RH) za “rušenje ustavnog poretka” ustanovio i obrazložio, da je HOS branio ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, kao i njegov osnivač Dobroslav Paraga, tako da HOS nije bio niti “ustaški”, niti “fašistički” nego ustavobraniteljski. Dok je JNA napadala 1991. Vukovar i razorila ga pod geslom “Smrt fašizmu – sloboda narodu”, HOS je branio Vukovar i Hrvatsku pod geslom “Za dom spremni”; tako je to u povijesti, danas si gore, sutra dolje, a prekosutra opet gore. HOS je u Vukovaru i za vrijeme jugoslavenske i velikosrbske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu branio demokraciju, ustavni poredak, ljudska prava, i borio se za hrvatsku nezavisnost i slobodu i za nezavisnost države BiH. Demoniziranjem HOS-a, što je partizanskim Agitpropom provodio prvi PRH Franjo Tuđman, želi se 2.021. godine u Republici Hrvatskoj uništiti spomen na hrvatsku anti-komunističku vojsku HOS i njene hrabre i junačke branitelje Hrvatske, i slomiti svaki nacionalni otpor globalizaciji Hrvatske.

Predsjednik Franjo Tuđman je 1990. prilikom posjete upravi ogranka židovske lože B’nai B’rith u Sjedinjenim Američkim Državama, Anti-Defamation League, pozvao hrvatske Židove, izbjegle iz Nezavisne Države Hrvatske zbog progona Židova, “da se vrate u svoju hrvatsku domovinu i da u njoj uživaju svoju baštinu”. (Progon Židova nije isto što i holokaust, “holocaust” se u N.D.H. nije dogodio.) Za N.D.H. je Predsjednik Tuđman pred američkim Židovima izjavio, da je bila “kvislinška”, i da se on u WWII borio protiv njenog “naci-fašističkog režima”. To znači da je Franjo Tuđman znao, da Pavelićev režim nije istrijebio hrvatske Židove, inače ih ne bi pozvao da se kao bivši stanovnici N.D.H. vrate u Hrvatsku, 1990. godine. To znači da je F. Tuđman znao da je Jasenovački mit – mit odnosno laž, svejedno je i dalje zastupao Jasenovački mit, i jugokomunističke i velikosrpske laži o N.D.H., uvjeravajući hrvatsku javnost, da su ustaše u Jasenovcu ubili oko 58.000 Srba, Roma i Židova. (Vidi poglavlje “ŽIDOVSKI IZVJEŠTAJ O TUDJMANU” u knjizi “HRVATSKA 1945” njenog autora Mirka Omrčanina, svjedoka povijesti o nevinosti zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, bl. ALojzija Stepinca.)

General JNA Franjo Tuđman (na fotografiji s Titove desne strane, s lijeve strane na fotografiji) i njegov vrhovni zapovjednik, maršal Tito, zajedno su širili Jasenovački mit, Tito je širio malo veći mit o navodno “500.000” žrtava ustaškog režima Poglavnika Ante Pavelića u NDH (koliko je u ljeto 1941. javio radio-vezom centrali terorističke organizacije Kominterne u Moskvu, i Staljinu) dok je Franjo Tuđman širio malo manji mit o navodno “58.000” žrtava. I jedan i drugi su lagali i klevetali NDH, njenog Poglavnika, ustaše i hrvatski narod, optužujući njegovu državu NDH da je navodno bila zločinačka iako je Tuđmanova i Titova Jugoslavija zapravo bila zločinačka država.

Predsjednik Tuđman se nije bio odrekao zločinačke Socijalističke revolucije koju je kao marksist zastupao u partizanskom ratu protiv Nezavisne Države Hrvatske, nije se bio odrekao lažnog “NOB-a”, niti je ukinuo partizansko-komunistički Agitprop u Republici Hrvatskoj, tako da je starom propagandom tukao hrvatski narod i njegove hrvatske državotvorne političare i hrvatske branitelje, pravaše i hosovce. Kao i ratni sekretar CK KPH, Andrija Hebrang, zastupao je njegovo mišljenje, da mali narodi poput hrvatskog naroda ne mogu imati svoju samostalnu državu, i da se trebaju udružiti s drugim narodima u jednu nad-državu ili uniju država. Franjo Tuđman je posebno bio mišljenja 1989., da obnova samostalne i neovisne hrvatske države nije moguća zbog “hipoteke zločina N.D.H.”, hipoteka koju je i sam i osobno tovario na leđa hrvatskom narodu i njegovoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj iz Drugog svjetskog rata, jer je klevetao ustaški režim i poglavnika N.D.H. Antu Pavelića na isti način kako ga je klevetao partizanski titoističko-komunistički režim i totalitarni režim komunističke zločinačke Jugoslavije, kao i četnička emigrantska Jugoslavenska vlada u Londonu tokom WWII. Franjo Tuđman nikada nije za Titovu Jugoslaviju rekao, da je bila zločinačka država, iako je bila zločinačka država. N.D.H. nije bila “kvislinška” tvorevina, jer je bila međunarodno priznata, ali kvislinška tvorevina je bila četnička odnosno velikosrpska tzv. “Republika Srpska Krajina” na okupiranim područjima Republike Hrvatske, likvidirana u Oluji 1995. Režim vlasti u N.D.H. nije bio “naci-fašistički” nego ustaški, i autoritarni odnosno nedemokratski, ali ne totalitaran jer su totalitarni režimi samo socijalistički režimi pod diktaturom komunističke partije, kao i režim globalista.

Iako Franjo Tuđman nije stvorio hrvatsku državu, a da i jeste stvorio 100 hrvatskih država, a uništavao je hrvatsku državu N.D.H., i upropastio Republiku Hrvatsku, nije imao pravo klevetati N.D.H. i širiti Jasenovački mit, ali je Jasenovački mit širio da bi mogao kontrolirati hrvatski narod i držati ga u pokornosti. Bog mu je konačni sudac, a mi Hrvati ćemo se uz Božju pomoć osloboditi kulta ličnosti “maršala Tita” i Franje Tuđmana, i postati ćemo kad-tad slobodni i neovisni u nezavisnoj i slobodnoj hrvatskoj državi čije granice Hrvatske Domovine je odredio Bog-Stvoritelj, a obranio hrvatski ratnik uz pomoć hrvatskog naroda.

Bog i Hrvati!

#HrvatskaIznadSvega u Zagrebu, 14. veljače 2.021. Profesor Goran Jurišić, hrvatski povjesničar i političar.

#NDH#Stepinac#FranjoTuđman#AntePavelić#Poglavnik#Uzoriti#Tito#Partija#Jugoslavija#RepublikaHrvatska#JasenovačkiMit#ADL#Croatia#Hrvatska

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

One thought on “Predsjednik Tuđman širio Jasenovački mit i 1990. pozvao židovske izbjeglice u USA na povratak u Hrvatsku

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: