VRH KATOLIČKE CRKVE U HRVATA ŠIRI LAŽI I KLEVETE O N.D.H. I USTAŠAMA ČIME SE PRIDRUŽIO MIŠLJENJU KORUMPIRANE VLADE I NEČASNIM SABORSKIM ZASTUPNICIMA

Dan hrvatskih mučenika, u Udbini, Lika, Hrvatska

Od hrvatskih neprijatelja poput velikosrpske službene politike u Beogradu i politike jugoslavenskih komunista i vladajućih neokomunista u Republici Hrvatskoj nije se ni moglo očekivati drukčije, nego da lažu o Hrvatima iz Drugog svejtskog rata, o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i ustašama, ali kada se takovim ili sličnim lažima pridruži vrh Katoličke Crkve u Hrvatskoj, onda vjernik i domoljub ostane bez rieči na tvrdnje kardinala zagrebačke nadbskupije, Josipa Bozanića, (siječanj 2.019.), da je u ustaškom logoru u Jasenovcu navodno počinjen holokaust. Da to nije bila usamljena obmana samo jednog Crkvenog vjerodostojnika svjedoči izjava splitskog metropolita Marina Barišića u Udbini, na Dan hrvatskih mučenika 2.021. godine nakon Krista, kada je, između ostalog, izjavio:

„(…) Najgore i najokrutnije stoljeće s najviše prolivene krvi jest naše prošlo dvadeseto stoljeće. Ne jedna nego tri opasne ideologije: fašizam, nacizam i komunizam, niječući Stvoritelja, ignorirale su i njegovo pitanje: ‘Gdje ti je brat tvoj?’ U Jasenovcu? Na Bleiburškom polju? Na Križnom putu? U jamama? U Vukovaru? (…)“

(Izvor: ‘Glas Koncila’ broj 38 od 19. rujna 2.021. i članak pod naslovom: „Budimo otvoreni glasu krvi koja iz zemlje dopire do nas i viče do neba“, str. 2. )

Brat katoliku je u vjerskom smislu drugi katolik, ili kršćanin poput protestanta ili pravoslavca, i nitko drugi na svijetu. Komunist i komunistički špijun, zatvoren u ustaškom logoru u Jasenovcu, nije bio brat hrvatskom katoliku, jer komunisti i njihovi simpatizeri i jataci bili su borbeni ateisti, a ne katolici, i ne mali broj među komunistima su bili Židovi koji također nisu braća katolicima, i to ne samo zato što su židovski boljševici možda bili ateisti, nego zato što pripadnici židovskog naroda i judaističke religije vjeruju, da se njihov mesija tek treba pojaviti, jer njihovi predci prije dvije tisuće godina nisu Isusa Krista prepoznali kao mesiju. Mesija kojeg u Državi Izrael i Židovi širom svijeta iščekuju, opisan je u Svetom pismu kao Antikrist. To bi školovani teolog, msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i mitropolit, trebao znati. Farizeji su rekli Isusu iz Nazareta, da je njihov predak bio Abraham, i Isus im je dao za pravo, ali je naglasio da je Abraham vjerovao u Boga, a oni Njega odbacuju. Drugim riječima, farizeji su lagali, i etničko podrijetlo ništa ne znači kad nema vjere. (Židovi, dakle, nisu “Izrael”, već su to kršćani.) Nadalje, srpski pobunjenici, zatvoreni u logoru u Jasenovcu, kao pravoslavci jesu braća katolicima, ali u logoru nisu bili kao „braća“, dakle zbog njihove vjere, (niti zbog njihove nacionalnosti), nego zbog oružane pobune protiv Nezavisne Države Hrvatske. Neki slovenski katolički svećenici bili su od njemačke okupacijske sile u Sloveniji protjerani u Hrvatsku, i zatvoreni u Jasenovcu jer su podupirali „osvobodilnu frontu“ boljševika i partizana u Sloveniji. Uz to, nitko od logoraša u Jasenovcu nije bio mučen niti su logoraši bili masovno ubijeni, naprotiv, logorska uprava u Zagrebu naredila je strijeljanje na smrt deset ustaških stražara, jer su bili opljačkali nekolicinu logoraša, ili se bavili švercom robe, i oni su strijeljani u logoru kao opomena drugim ustašama, da se moraju pridržavati stege, reda i poštenja.

Hrvatska povjesničarka Blanka Matković, ne samo da je ispravno rekla, da s brojanjem navodnih žrtava iz „Jasenovca“, (uz pretpostavku ako ih je bilo), treba krenuti od nule nadalje, a ne snižavati brojku s velikosrpske i jugo-komunističke mitomanske brojke od navodo „700.000 žrtava“ na navodo „80.000“ koliko tvrdi ustanova Republike Hrvatske, osnovana od strane Hrvatskog sabora, javno Spomen-područje Jasenovac. Godine 2.021. Blanka Matković izlazi s podatkom, da je na području bivšeg logora u Jasenovcu ekshumirano 756 posmrtnih ostataka ljudi koje se povezuje s „Jasenovcem“, ali oprez, na području bivšeg ustaškog logora su partizani strijeljali nakon rata zarobljene hrvatske vojnike, ustaše. Pored toga trebalo bi za svakog ekshumiranog čovjeka, a nekadašnjeg logoraša, utvrditi, je li uopće bio žrtva, jer žrtva znači biti nevin i na pravdu Boga ubijen. Ustaše nisu mučili niti masovo ubijali logoraše u logoru u Jasenovcu koji je bio radni logor, i u njega su po  administrativnoj kazni ustaške vlasti upućivani neprijatelji hrvatske države, bilo pobunjenici, bilo ustanici poput komunista iz partizanskg rata protiv N.D.H., bilo neprijateljski propagandisti, špijuni i doušnici komunističke partije, i njeni jataci koji su radili tajno za zločinačku revoluciju, bilo četnici. Teroristi ne mogu biti žrtve! Nadalje, pod ustaškom vlašću u Jasenovcu nije ubijeno niti jedno jedino dijete, suprotno klevetničkoj tvrdji Spomen-područja Jasenovac, da su ustaše navodno ubili „20.000 djece“. To bi hrvatski biskupi konačno trebali primiti na znanje! Nadalje, povijesni istraživači poput novinara Igora Vukića iz Zagreba, ili Romana Leljaka iz Slovenije, ili profesora povijesti Vladimira Mrkocija iz Zagreba, ili Mladena Ivezića, i dr., tvrde da broj „žrtava“ ne prelazi 1.700 (tisuću i sedam stotina), ili u najmanju ruku pronašli su dokaze u vidu povijesnih dokumenata koji u velike opovrgavaju, kako službeno stajalište, tako i velikosrpsku propagandu iz Beograda o „jasenovačkim žrtvama“. Ako je u jugoslavenskom komunističkom logoru na Golom otoku bilo tisuće žrtava, to ne znači da ih je bilo u logoru u Jasenovcu od 1941. do 1945.

Kako stojimo sa stanjem licemjerja? Ima li žrtava u Američkom vojnom sabirnom logoru Guantanamo, i spominjemo li ih, osuđujemo li počinitelje – Američku vojsku i njene zapovjednike i vladajuće političare odnosno Predsjednika Busha mlađeg i Baracka Huseina Obamu koji su navedeni logor punili s islamističkim džihadistima, optužujući ih za terorističke napade na New York i Washington od 11. rujna 2.001. godine? Je li Hrvati ne smju zatvarati teroriste u sabiri logor, a Amerikanci smiju?

Je li zlouporaba kada Crkveni velikodostojnik na Dan hrvatskih mučenika, koji je jedini dan u godini takvog tipa, na koji se obilježava, spominje i nehrvatske navodne žrtve od strane hrvatske ruke? U redu, kao katolik može se biti širokogrudan, ali s obzirom na količinu laži i kleveta na račun hrvatskih naroda, pa čak i na račun hrvatskih žrtava, bilo velikosrpske tiranije i agresije, bilo jugoslavenskih komunista, i s obzirom na dugo vrijeme trajanja takvog klevetničkog terora, stvarno je već dosta takovom ponašanju, da mi Hrvati apsolutno sve trpimo i svima se ispričavamo dok prema nama Hrvatima takvog reciprociteta nema, pa makar to bio i jedan splitski metropolit ali nije svetac da bi ga se poštedjelo kritike, kada se ne drži istine! I nije to sve. Otkuda znanje splitskom nadbiskupu Barišiću, da su fašizam i „nacizam“ nijekali Stvoritelja, i da su ignorirali Njegovo pitanje: „Gdje ti je brat?“ (Pitanje koje je Bog uputio Kajinu nakon što je ubio svog brata Abela, iz ljubomore koja se pretvorila u mržnju, a inspiriran od zloduha Zloga – palog anđela Lucifera i njegovih demona, vidi knjigu Postanka u Svetom pismu/Bibliji, i evanđelja.) Školovani teolog poput msgr. Marina Barišića bi trebao znati abecedu katoličkog katekizma, i znati odgovoriti na pitanje, tko je katoliku njegov brat!

Adolf Hitler, kršten kao katolik, pozdravlja njemačke biskupe, katolike i protestante

Krenimo redom: zar je fašistički vođa Benito Mussolini u Kraljevini Italiji proganjao katolike, i je li se u fašističkoj Italiji nijekalo Stvoritelja? To bi bio prvi glas o tome. Žalosno je da se takovu glupost, a koja je ujedno laž, čulo od splitskog nadbiskupa koji koristi podrugljiv naziv „nacizam“ za nacionalsocijalizam u Hitlerovoj Njemačkoj, kao da se i on nalazi u stanju propagande protiv Hitlerog pokreta i njegove ideologije. No, ni Hitlerov nacional-socijalizam, a to i jeste stvarno bio Hitlerov izum, nije pod progon stavio kršćane u Njemačkoj, protestante i katolike, niti je u inozemstvu pod njemačkom okupacijom vršio progon kršćana, naprotiv, kada je Wehrmacht oslobodo široke prostore Bjelorusije i Ukrajine od okupacije Crvene armije, ponovo su, pod njemačkom okupacijom, otvorene crkve, i vjernici su se opet smjeli moliti Bogu, a da zbog toga ne budu kažnjeni. S Vatikanom je 3. Reich potpisao konkordat, poznati i vrlo uspješni ‘Reichskonkordat’ koji je u Saveznoj Republici Njemačkoj i danas na snazi, a konkordat je imala i Kraljevina Italija pod Mussolinijem. (Na svakoj kopči odore vojnika njemačke vojske Wehrmacht stajao je natpis: “Gott mit uns” (“Bog s nama”). U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj čak se s novčanom i zatvorskom kaznom kažnjavalo psovače Boga. Danas je to u Republici Hrvatskoj nezamislivo, kao što je nezamislivo da se u Republici Hrvatskoj zabrani pobačaj ljudskog ploda u majčinoj utrobi, što je u N.D.H. bilo zabranjeno vršiti abortuse. Čemu onda govoriti, da su fašizam i nacionalsocijalizam negirali Stvoritelja kad to nije istina, ali je istina da su čelnici Saveznika, mason Franklin Delano Roosevelt, mason Winston Churchill, i komunist Staljin, negirali Stvoritelja, iako su ga Churchill i F. D. Roosevelt spominjali, čak je Churchill pozvao na „križarski rat protiv Njemačke“. Možda je Mussolini kao nekadašnji socijalist negirao Stvoritelja, ali nije kažnjavao svoje talijanske fašiste zbog vjerovanja u Isusa Krista niti one fašiste koji su po vjeri bili katolici, a njih je bilo najviše. Uz to je fašizam nastao kao izravna reakcija na totalitarni komunizam odnosno na zločinačku revoluciju u Rusiji iz 1917. godine. Nije fašizam pao s Marsa. Sloboda vjeroispovjedi katolika i kršćana u Hitlerovoj Njemačkoj i Mussolinijevoj Italiji nije bila od strane fašizma i nacionalsocijalizma dovedena u pitanje niti stavljena izvan snage, u totalitarnom komunizmu SSSR-a, međutim, jest, i u sovjetskoj Rusiji vladao je progon kršćana, pravoslavaca, i katolika, te nije bilo slobode vjeroispovjedi, vladao je borbeni ateizam.

Banski dvori u Zagrebu Poglavnik i Uzoriti

Što se tiče N.D.H., u njoj ne samo da je vladala sloboda vjeroispovjedi za katolike, i pravoslavce, kao i protestante, nego i za muslimane, a kažu antifašisti za ustaše, da su navodno oni bili „fašisti“. Pa kako to onda? Šećer dolazi na kraju…

Papa Pio XI i Benito Mussolini

U Republici Hrvatskoj se službeno tvrdi od strane njenih institucija poput škola i fakulteta odnosno sveučilišta, a koja nisu katolička, (i neke vjerske manjine), da je čovjek nastao od majmuna, i to stajalište đaci i studenti tako moraju učiti, te takovo stajalište o teoriji evolucije Charlesa Darwina zastupaju i vladajući mediji u Republici, a kada netko iznese suprotno mišljenje, da je Bog stvorio čovjeka, onda bude u medijima ismijan, i podvrgnut oštroj kritici. Zar smo zaboravili kako je prošao dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, kada je tvrdio, da je Bog stvorio čovjeka, ili istu takvu tvrdnju iznio jedan ministar obrazovanja? Obojica su bili odmah masakrirani u medijima od strane dežurnog čopora vukova u janjećoj koži. Prema tome, bilo bi posla za splitskog nadbiskupa i njegovu braću iz Hrvatske biskupske konferencije, da malo ozbiljnije shvate svoju vjeru koju trebaju braniti u javnosti, a ne napadati N.D.H. i ustaše, jer zagrebački nadbiskup i kardinal, bl. Alojzije Stepinac, nije napadao N.D.H., a ustašku vlast je kritizirao na osnovi istine, a ne ponavljanjem marksističke i velikosrpske propagande. Pametom dosta! I na samom kraju ovog osvrta, Isus Krist reče: Dajte caru carevo, a Bogu Božije. Teško se oteti dojmu, da su članovi Hrvatske biskupske konferencije u skladu s tim Isusovim poučkom, i s tom zapovjedi, jer caru daju u Republici Hrvatskoj sve, a Bogu ništa, jer mu ne daju istinu o NDH i ustašama, nego propagandu, a to je žalosno. Umjesto da ljube ruku Bogu, oni ljube ruku „zločinačkoj organizaciji“ HDZ. Još jednom, sapienti sat! Molimo se za našega kardinala, i naše biskupe, da im Bog prosvijetli pamet, i da napuste stazu grijeha, po kojoj se opasno kreću! Možemo reći: Oče, oprosti im, jer ne znaju što rade. Neka je slava Isusu Kristu.

Profesor povijesti i hrvatski brantelj i političar, pravaš, i katolik, Goran Jurišić, u Zagrebu, dana 28. rujna 2.021. godine. Bog i Hrvati!

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: