Lažni desničari, idemo izravno na vas: “General HOS-a” Ante Prkačin s ratnim zločincem Slobodanom Praljkom razbijao HOS

Brani HOS-ov pozdrav “Za dom spremni”, a razbijao je HOS i izdao hosovce i hrvatski narod. Može li licemjernije? Ante Prkačin, danas (2.021.) uzdanica Domovinskog pokreta nakon Miroslava Škore, tko je tu lud, a tko pametan? Hvali se kako je propustio sastanak s NATO-paktom, samo da bude na saboru DP-a i izboru Ivana Penave za predsjednika ove kvazi-oporbene stranke koja spada u kontroliranu opoziciju. Pametni ljudi poput Karoline Vidović – Krišto su odmah u startu napustili DP, pokupili saborski mandat, pokazujući da se i najveće mangupe i bitange može prevariti, jer s pokvarenima u DP-u nije htjela imati posla. U DP-u mogu cvasti samo oni koji su premazani sa svim mastima. Zato Ante Prkačin pliva u DP-u kao bubreg u loju, to je konačno stranka po njegovom ćeifu, jer oteti HSP to nije bio. Može sada blebetati po miloj volji kao neka baba, a nema nikakvu odgovornost, ma raj na zemljici. Kad se gleda pažljivo, Miroslav Škoro je zaista uspio oko sebe okupiti, uz časne iznimke, zaista impozantni broj bitanga, što izdajnika iz otetog HSP-a, što posrnulih disidenata, među njima također bitanga iz HDZ-a, izbačeni od prefrigranog Plenkovića koji je zaustavio njihove kvazi-nacionalističke igrice s rukom na srcu dok su krali iz džepa hrvatskog naroda, i živjeli kao paraziti, i bubrezi u loju

Morbidno je, da se Ante Prkačin u svim medijima u Republici Hrvatskoj, tako i na domoljubnim portalima i podcastima, koji, usput rečeno, brane pozdrav HOS-a – „Za dom spremni“ – vodi kao „general HOS-a“, iako je bio dezerter HOS-a, i razbijač dragovoljačkih Hrvatskih obrambenih snaga koje su branile Republike Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu od jugoslavenske i velikosrpske agresije.

Tuđmanov general i glavni zapovjednik HVO-a u razbijenoj Republici BiH, Slobodan Praljak, u razgovoru s prvim Predsjednikom Republike Hrvatske, Franjom Tuđman, u Uredu PRH na Pantovčaku u Zagrebu, pohvalio se, da je s Antom Prkačinom razbio HOS, na što je „Franjo“ bio jako zadovoljan, kako tuđmanovci vole zvati svog idola, (proglašenog ratnog zločinca na čelu udruženog zločinačkog poduhvata u BiH protiv međunarodno priznate Republike BiH), jer je time nestala prepreka podjele Bosne i Hercegovine između njega i Slobodana Miloševića, odnosno između Republike Srbije i Republike Hrvatske, na štetu hrvatskog naroda i Bošnjaka ili bosanskih muslimana hrvatskog etničkog podrijetla. (Vidi transkript razgovora iz Ureda PRH između ratnih zločinaca Slobodana Praljka i Franje Tuđmana.)

Dva lažna desničara, “veseli kurvini sinovi”, i dva demagoga, ne zna se koji je veći demagog, Velimir Bujanec, ili Ante Prkačin, samozvani “general HOS-a” koji je za vrijeme velikosrpske agresije na BiH razbijao HOS koji je branio Bosnu i Hercegovinu, što znači da je Prkačin ne samo izdajnik nego i “posrbica” koji je išao na ruku pobunjenim Veliko-Srbima (četnicima) i s njima dijelio Bosnu i Hercegovinu.
Demagog Velimir Bujanec prvo preporučio Kolindu Grabar Kitarović za PRH, poslije po njoj pljuvao i odrekao je se, i zagovarao Škoru, zaklinjući se ‘il sad il’ nikad! Glavno da je hrvatske birače povukao za nos. Izgovor mu je, da je zagovarao Kolindu umjesto Ive Josipovića. Pa što onda, bitango jedna? Kad je Kolinda Grabar Kitarovć bila kandidatkinja za Predsjednicu RH, bila je, ne samo bivša Sanaderova ministrica njegove kompromitirane korumpirane vlade, nego i dalje unuka partizana (kao što je Ivo Josipović sin partizana), ali za razliku od Ive Josipovića je bila deklarirana globalistica koja se zalagala za globalizaciju Hrvatske i svijeta, što je u svom govoru pred Glavnom skupštinom UN-a i naglasila. Bila je, dakle, gora od Ive Josipovića i prije nego je postala “Precednica”, i također je za NDH govorila, da je “zločinačka država”. Za Bujanca je to sve bilo super, da bi na kraju navijao za svog voljenog Škoru, kojeg je zatim pljunuo, kad ovaj nije uspio što je obećao, i obojica povukli hrvatske domoljube birače pošteno za nos.
Lažni desničar Velimir Bujanec, pravaški izdajnik, preporučio u svojoj emisiji ‘Bujica’ na Z1 TV pjevača i bivšeg HDZ-ovca Miroslava Škoru za uzdanicu hrvatske domoljubne desnice, koju je pošteno povukao za nos kao budale. No, Velimir Bujanec je svoju dionicu odradio, i sad idemo dalje, kaj ne!? Glavna mu je fora da se uslika s javnom osobom, jer zna da će joj to u konačnici naštetiti, pošto je on kompromitiran.
Velimir Bujanec prije 30 godina, 1991. kada je glumeći nacista (i tako se šetao Zagrebom), blatio Paragin HSP u kojem je bio član, i radio u Uredu za odnose s javnošću, pljujući po Franji Tuđmanu, (iz megafona je ispred Starčevićevog doma urlikao: “Tito je imao Reksa, Tuđman ima Šeksa”), tako da je licemjerni Predsjednik Tuđman imao (lažni) alibi, da Paragin HSP proglasi “fašističkom strankom”. Provokator Bujanec odlično je odradio svoj posao, i 1994. se vratio pod zaštitu HDZ-a, otkud je lansiran za glasnogovornika lažne desnice na Z1 televiziju gdje vodi svoju neprofesionalnu emisiju ‘Bujica’; niti ima pojma o novinarstvu i voditeljstvu, niti o povijesti, niti o politici, ali je od komunista, kojima ovaj lukavi mali Zagorec služi, izučio zanat demagoga. U stvarnosti je ovaj ovisnik o drogama i diler (kao takav evidentiran od strane krim-policije), jedna teška bitanga, i izdajnik, ništa manje opasan od Ante Prkačina, svog “frenda” s kojim hrvatsku domoljubnu javnost desetljećima uspješno vodi za nos.

Danas grlati Prkačin u Hrvatskom saboru ispred Domovinskog pokreta promovira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i govori protiv SPC-a, ali što on danas hoće, mogao je to prije 30 godina, jer je u programu HSP-a bila obveza obnove Hrvatske pravoslavne crkve, međutim, Ante Prkačin je izdao Dobroslava Paragu, i HOS i HSP, i time je izravno doprinio da se SPC nakon rata vratila u Republiku Hrvatsku, a HPC nije obnovljena, već tek 2011. godine, ali do danas nepriznata od vlasti RH. Što Prkačin danas hoće, zakasnio je tri desetljeća – hoće li to zakašnjenje objasnit hrvatskoj javnosti, jer  nije svima mozak na rezervi, da su sve zaboravili?

Hrvatska domoljubna javnost pati zbog lažne desnice kakav je Domovinski pokret, ili lažni “Suverenisti” i “MOST”, jer ona služi samo održanju HDZ-a na vlasti, a time i pobunjenih Srba koji su doživjeli ratni poraz da bi danas bili na vlasti, ali ne od jučer nego od 2005. godine, već 16 godina, jer je još u vrijeme Sanaderove koalicijske HDZ-vlade SDSS ušao u vlast Republike Hrvatske. Milorad Pupovac bi bez HDZ-a bio nitko i ništa u Republici Hrvatskoj, a Domovinski pokret želi s HDZ-om koalirati. Pametnom dosta!

Zar nije morbidno, čak i zločinački, da Domovinski pokret želi koalirati s HDZ-om, koji je od strane Vrhovnog suda potvrđen kao zločinačka organizacija? (Vidi aferu Fimi-Media, i bivšeg premijera Sanadera u zatvoru zbog korupcije.)

Lažni desničar Velimir Bujanec je u Podcastu Velebit objasnio programsku platformu Domovinskog pokreta, čiji je neformalni glasnogovornik, sada, nakon Škore, i ispada kao da DP želi ostvariti sve ono što je HSP na čelu s Paragom mislio ostvariti 1991./1992. godine, ali nije jer su ga prodane duše poput Velimira Bujanca, Ante Prkačina, Đapića i sličnih pravaških izdajnika izdali čime su izdali praktički hrvatski narod, uskrativši ga za sretnu budućnost. Da bi se nešto pošteno i ispravno moglo ostvariti, nije dovoljno željeti i htjeti, nego se mora biti moralan, a ne spreman na trule kompromise i ponašat se kao oportunist i konformist, dok je pragmatizam odveo, ne samo Hrvatsku, nego cijeli svijet na rub ponora! Lažni desničar, odvjetnik Zvonimir Hodak, također pledira za Domovinski pokret na čelu s gradonačelnikom Vukovara, Ivanom Penavom, i također je, kao odvjetnik, izdao Dobroslava Paragu odnosno HSP, i njegovu tužbu za krivotvorenje parlamentarnih i predsjedničkih izbora iz 1992. godine, no, kao režimski podoban nije zbog izdaje klijenta izbačen iz Hrvatske odvjetničke komore već je postao odvjetnik-zvijezda, i na kraju i kolumnist-zvijezda, i naveliko hvali Franju Tuđmana kao “genijalca”. U Tuđmanovoj Hrvatskoj je likvidirana Hodakova kćer. Pametnom dosta? U Paraginoj Hrvatskoj bi Hodakova kćer živjela 2.021. godine kao sretna obiteljska osoba i žena, sretno udana i majka brojne djece, i ne bi se morala sramit da je Hrvatica.

Što hoće Velimir Bujanec danas, četvrt stoljeća nakon velike izdaje kada je prišao tuđmanovcima, odnosno komunistima i udbašima? Danas se on i Domovinski pokret žele boriti protiv globalizacije, protiv politike tzv. klimatskih promjena navodno uzrokovanih sa CO2, protiv politike gender-ideologije, zatim, za hrvatski suverenitet protiv Bruxellesa i velikosrpske ideologije i politike, protiv čak i korupcije iako je Ante Prkačin ukrao 30 tisuća australijskih dollara, namijenjenih Paraginom HSP-u, i u Slavonskom Brodu otvorio Disco-klub. Naravno, nikada nije procesuiran, iako je podnijeta kaznena prijava protiv njega, pošto se nalazio pod državnom zaštitom Predsjednika Tuđmana, a poslije HDZ-a, zaslužan što je razbijen HOS u BiH. Prkačinov zet je u središtu Slavonskog Broda ubio usred bijela dana tri hrvatska branitelja, ali Ante Prkačin je danas jedan od najpopularnijih političara u Republici Hrvatskoj i “povjesničara”, koji će Republiku Hrvatsku „spasiti“ i odvesti je u „sreću“. Tko je naivan i glup, povjerovat će demagozima poput Ante Prkačina i Velimira Bujanca, koji im kopaju nove jame da u njih padnu. Sve oko Domovinskog pokreta i lažnih “Suverenista” koji ljube Europsku uniju u kojoj nema nacionalnog suvereniteta, je prevara i laž, jedna velika obmana koja zabija posljednje čavle u kovčeg s izdanim, prevarenim i ubijenim hrvatskim narodom koji uz takovu „desnicu“ koja je lažna i koja laže, nema ni najmanje šanse preživjeti nadolazeće strašne svjetske događaje!

Zapamtimo, živimo u posljednjim trenutcima otvorenog Prvog pečata iz biblijske knjige Odkrivenje, istječe vrijeme Božjeg milosrđa, i otvara se Drugi pečat – rat na svijetu – globalni rat, 3. svjetski rat koji ćemo mi Hrvati dočekati u Tuđmanovoj korumpiranoj partizanskoj kvazi-Hrvatskoj, opljačkanoj, izdanoj, silovanoj i poniženoj, na čelu sa zločinačkom organizacijom, ekstremnim ljevičarima i lažnim desničarima, bez Božjeg blagoslova! Pametnom dosta, glupima i naivnima nikad dosta!

Domovinski pokret neće doći na vlast, koliko god Velimir Bujanec demagoški tvrdio suprotno, niti će dovesti do pozitivnog preokreta u Hrvatskoj, ali će uspješno spriječiti pravu desnicu da se bori za spas i obnovu Hrvatske – to i jeste bio cilj udbo-mafije koji je ova zločinačka neokomunistička organizacija ekstremnih ljevičara zvanih „domoljubi“, ostvarila. Čestitamo vam, bando, na pirovoj pobjedi! Ako budete imali nesreću, izdani narod će vas strijeljati uza zidove i vješati po uličnim rasvjetnim stupovima, što bi bilo sasvim pravedno, iako nedovoljno za grijehe koje počiniste, ali neka vam Bog sudi i plati vam vašu plaću koju ste zaslužili.

Profesor Goran Jurišić, Zagreb, 20. listopada 2.021. godine. Bog i Hrvati! Hrvatska iznad svega, iznad Hrvatske samo Bog! Hrvatska Hrvatima!

Objavio Goran Jurišić

Prof. povijesti i njemačkog jezika i književnosti

3 misli o “Lažni desničari, idemo izravno na vas: “General HOS-a” Ante Prkačin s ratnim zločincem Slobodanom Praljkom razbijao HOS

 1. Zar su stvarno mislili da će im zatiranje hrvatskog svijeta proći nekažnjeno???, Zar su stvarno mislili da smo mi zaboravili???, Zar su stvarno mislili da su nas likvidacijama ušutkali??? Evo im glave na pladnju, neka dođu i uzmu ih- kako su Nitko Kovačević sa svojom sljedbom poganom i najavili, samo nek’ paze dobro, ovaj put će im se i nebo srušiti na glave. Bog i Hrvati. Hrvatska iznad svega, iznad Hrvatske samo Bog!

  Liked by 3 people

  1. SVEDA SU SLICNI MI NISMO IMALI DOMOVINSKU AGRESIJU A OVDE SU MLADI SVI NARCISSTISTI ZIVU U PLAYSTATION I HARRY POTTER FANTAZYSVIJETU I KADA SE IZPRAZNU SE X CINU SVAKI 2 SAMOUBISTVO TAKO JE KOD MENE SVEDSKOJ -WALES – ST DAVID’S DAY, nationaldag, och SHROVE TUESDAY
   Publicerat den februari 26, 2022 av Lena i Wales
   Lördag, den sista i februari, och bloggdags!

   Många kommer nog att skriva om kriget, men jag undviker detta idag. Orkar helt inte med allt detta nu. Så här kommer lite från Wales istället, även om jag är i Sverige.

   St David’s Day 1 mars

   Detta har jag skrivit om tidigare år, men kan ju inte undvika just denna dagen!

   Photo2296 small
   De olika länderna på öarna här har sin egna skyddshelgon: St David för Wales, St Andrew för Skottland, St Patrick för Ireland och St George för England.
   Den 1 mars är det St David´s Day, Wales nationaldag, ingen helgdag men uppmärksammad i bl a media med walesisk körsång på TV och i affärerna brukar man skylta i rött och grönt
   Varför är det påskliljor och en purjolök på bilden? Jo, dessa är Wales nationalsymboler

   Enl tradition äts det purjolökssoppa dagen till ära.

   Recept purjolökssoppa

   Photo5510
   3 potatisar

   3 purjolökar

   1 lök

   1 vitlöksklyfta

   1 l vatten, kokande

   Buljong efter smak (vanligast är att använda kycklingbuljong, men jag använder grönsaks)

   Photo5513
   Photo5517
   -Skiva löken och hacka vitlöken, stek lätt i en kastrull i lite olja.

   -Tillsätt det kokande vattnet.

   – Skala och skär potatisen i kuber, skär purjolöken i skivor. Häll i dem i soppan.

   – Tillsätt buljongen.

   – Koka ca 15 min.

   – Mixa med stavmix eller annan köksmaskin.

   – Ev lite skivad, rå purjolök som dekoration vid servering…

   …denna soppa finns det många varianter av. Jag har frågat runt bland flera walesare, en del använder lite selleri för att ge mer smak, en del häller i lite grädde på slutet för att göra soppan mustigare, en använder lite senapspulver i soppan, en blandade i lite cheddarost. Välj er egen variant och njut!!!!…

   ??????????
   …några Welsh cakes till efterrätt är inte heller så dumt.

   En video om St David, nästan 2 min

   Video om St David’s med mig som guide, 4 och en halv minut

   ST DAVID’s

   Shrove Tuesday

   På tisdag är det också Shrove Tuesday eller som det allmänt kallas Pancake Day eller Pancake Tuesday, motsvarande Fettisdag i Sverige, den sista dagen innan fastan. I UK finns inga semlor, men det gör det i Sverige!

   Trevligt veckoslut och njuta av alla goda semlor på tisdag!

   Annonser

   RAPPORTERA DENNA ANNONSINTEGRITET
   Share this:
   Blogga det härTwitterFacebook

   Relaterade
   ST DAVID’S DAY 1 MARS, SHROVE TUESDAY, VÅREN I WALES och INSTAGRAM
   mars 1, 2017
   I “årstider m m”
   GARDEN CENTRE, ST DAVID´S DAY och RUGBY
   mars 4, 2015
   I “årstider m m”
   WALES – 1 MARS ST DAVID’S DAY, Wales nationaldag och LITE TRÄDGÅRDSBILDER
   mars 3, 2021
   I “årstider m m”
   Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.
   ← BLOGGEN 9 ÅR, SNÖ och EN VINST
   50 kommentarer till WALES – ST DAVID’S DAY, nationaldag, och SHROVE TUESDAY
   Hanneles bokparadis skriver:
   februari 26, 2022 kl. 5:59 f m
   Kul när gamla traditioner lever vidare, soppor är så bra mat, ser ut som finskt rågbröd till 😀

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:25 f m
   Vissa traditioner är viktigt att de fortsätter.
   Tror brödet kommer från Lidl. Annars mycket vitt bröd i UK.

   Svara
   Marit skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:17 f m
   Min yngste sønn heter David, så da må jeg si til han at i Wales har han egen navnedag 🙂
   Purreløksuppe er veldig godt, så takk for oppskriften.
   God helg!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:26 f m
   Det får du berätta för honom och uppvakta honom på tisdag.
   Så gott med purjolökssoppa, älskar den!
   God helg!

   Svara
   Anita skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:28 f m
   Nu blev jag sugen på potatis och purjolökssoppa. Det var evigheter sedan jag gjorde. Här har det mest blivit grönkålssoppa senaste tiden. Men soppa blir det en gång per vecka.
   Semlor har jag fortfarande inte bakat. Varje gång jag ska sätta igång kommer något i vägen. Men till nästa vecka måste det bli av. Blir ju sugen när jag ser din bild 🙂

   Kram och fin helg till dig Lena!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:49 e m
   Denna soppa är jättegod, mums. Gillar soppor.
   Jag är alltid sugen på semla och har redan lyckats smälla i mig några😊.
   Lördagskram!

   Svara
   Märtha skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:39 f m
   Just det! Hoppas det finns goda fastlagsbullar i butiken, dit jag är på väg om en stund. Kom inte ihåg att jag skall sätta sådana på inköpslistan. Just nu känner jag inte för purjolökssoppa, även om det kunde kännas rätt på något sätt. Men så där mycket grädde vill jag inte ha, haha! Undviker också att skriva om Ukraina, vi måste kunna tänka på annat också. Här föll en megasupergran för motorsåg igår, skall bli spännande att räkna årsringarna… Sol, ännu -0,1 i skuggan. Lite, lite snö ångas bort…

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:51 e m
   Hoppas du fann några fastlagsbullar i butiken, för det är gott det.
   Sol och några plus, härlig promenad och fik ai solen på altanen, inte illa.
   Trevlig helg!

   Svara
   walkaboutsweden skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:48 f m
   Varierat och mycket trevligt inlägg Lena!
   Så kul att få se och höra dig, där vid katedralen.

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:52 e m
   Tack!
   Det är alltid trevligt att få en röst till ansiktet.

   Svara
   farfar hebbe skriver:
   februari 26, 2022 kl. 8:55 f m
   Jag är ingen soppmänniska,när jag var barn var det köttsoppa med klimp och ärtsoppa ingen av dom var någon höjdare då.Nu är det nästan bara ärtsoppan som jag lagar till..Här är det en strålande fin dag +0,2 just nu..Haé Kram.

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:53 e m
   Jag älskar soppa och denna är en av favoriterna.
   Sol och några plus här också, härligt.
   Kram!

   Svara
   Blomsterbönan skriver:
   februari 26, 2022 kl. 9:51 f m
   Jag kom ihåg detta inlägg med purjon och det var med i ett korsord vi hade på jobbet. Min kollega blev mäkta imponerad när jag självsäkert sa – Purjo när det stod ”lök i Wales” 😂
   Jag vill inte titta på nyheterna längre, jag har swishat till Röda Korset och samlat ihop kläder om det blir nån insamling. Det blir för mycket ibland!

   Trevlig lördag, här skiner solen!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:55 e m
   Jag har visa soppa flera gånger, men det är ju också 1 mars en gång varje år😊.
   Imponerande att du kom ihåg både soppan och Waleslöken.
   Svårt att undvika att höra nyheter,hemskt.
   Soliga lördagshälsningar!

   Svara
   Susie på Stjärnarve… skriver:
   februari 26, 2022 kl. 9:53 f m
   Den där purjolökssoppan är det den som heter Mulligawtony eller nåt liknande? I sånt fall har vi ätit den i Wales och den var jättegod…..
   KRAM/Susie

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:56 e m
   Vet inte namnet på den, men god är den.
   Kram!

   Svara
   skåningen skriver:
   februari 26, 2022 kl. 10:04 f m
   Soppor kan man göra på så många olika sätt!
   SV,,Hinner jag inte med allt idag,så fortsätter jag imorgon!
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:56 e m
   Allt kan verkligen bli en ena soppa 😊.
   Kram!

   Svara
   Znogge skriver:
   februari 26, 2022 kl. 10:16 f m
   Det är betydligt trevligare att läsa om olika traditioner för det behövs som motvikt till kriget. Soppan låter god och jag hade personligen velat ha i lite grädde för en rundare smak. Ja, snart är det dags för en fastlagsbulle men visst har vi tjuvstartat.

   Önskar en fin lördag!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:57 e m
   Ja, skönt att komma från otrevligheter för en stund.
   Soppan är jättegod.
   Ja, jag tjuvstartar gärna när det gäller semlor!
   Ha det bra!

   Svara
   Titti skriver:
   februari 26, 2022 kl. 11:32 f m
   Soppa gillas! Alltid! Welsh Cakes ser spännande ut…
   KRAM från Titti och ett soligt Öland

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 1:58 e m
   Soppa är jättegod och så är Welsh Cakes.
   Kram från ett soligt Tollered.

   Svara
   Ingrid skriver:
   februari 26, 2022 kl. 12:27 e m
   Jag gör kajpsoppa på samma sätt som du gör purjolöksoppa enda skillnaden är att jag använder kajp i stället för purjolök. Det blir så gott och det är ett måste åtminstone någon gång under våren.
   På tisdag är det fettisdag och sista chansen för att äta semlor, för sedan är det fastan som gäller.
   Ha en fin helg!
   Kram, Ingrid

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 4:47 e m
   Älskar kajpsoppa! Har ätit den på Gotland, mums.
   Jag kommer nog inte att följa de gamla reglerna, utan fortsätter med semlor. Kan inte stå emot.
   Lördagskramar!

   Svara
   Marika skriver:
   februari 26, 2022 kl. 3:09 e m
   Hej Lena!
   Soppan såg god ut, tack för receptet. Semlor får man hålla igen med, men någon till får det bli.
   Idag har det varit soligt och fint, en riktigt skön vårvinter dag.
   Ha en trevlig helg /Marika

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 4:48 e m
   Soppan är jättegod och så är semlor.
   Soligt och fint här också, promenad och fika på min altan, härligt.
   Ha det gott!

   Svara
   Carita Liljendahl skriver:
   februari 26, 2022 kl. 3:12 e m
   Soppan ser god ut och semlorna förstås likaså 🙂
   Kul med lite videoklipp också.
   Ja du har rätt, vi måste ibland få tänka på och skriva om annat än om kriget.

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 26, 2022 kl. 4:49 e m
   Båda är så goda och semlor kan jag äta massor av, måste stålsätta mig varje gång jag ser en.
   Just nu behöver vi nog lite extra glädje.

   Svara
   Jossus Travelpics skriver:
   februari 26, 2022 kl. 5:29 e m
   Purjolökssoppa med potatis hade inte suttit fel en kväll som denna.
   Tittade på din video. Var intressant att få veta skillnaden mellan city och town. Antar min stad Mariestad med sin domkyrka hade klassats som city trots sin ringa storlek.

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:05 f m
   Så gott, speciellt en ruggig dag.
   Roligt att du tittade på videon och kände att du fick lite vettig information.
   Även små städer med katedral är city, så även Skara.

   Svara
   Ditte skriver:
   februari 26, 2022 kl. 10:19 e m
   Trevligt att få ta del av denna dag med dig som guide. Både vad gäller text och videoklipp .
   Ja, vad gäller Rysslands fruktansvärda övegrrepp på Ukraina så blir ju inte detta mindre hemskt för att vi skriver om det. Jag väljer medvetet att låta bli.Alla krig är grymma och det kommer inte att finnas några vinnare. Alla förlorar på olika sätt-
   Önskar dig en bra helg. Så bra som det går

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:06 f m
   Tack Ditte! Kul att du gillade videon.
   Ja, hemsk tid vi är i nu. Vi kan bara hoppas att all aktion mot dem har verkan.
   Skön söndag!

   Svara
   Anette skriver:
   februari 27, 2022 kl. 6:33 f m
   Mums för soppa och att den går att variera gör den ännu bättre.
   Fastlagsbullar är en favorit hos mig som annars inte är särskilt förtjust i bakelser.

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:07 f m
   Älskar soppa, speciellt när det är lite kallt ute.
   Jag kan nog äta hur många semlor som helst, men gör det inte.

   Svara
   motionochfritid skriver:
   februari 27, 2022 kl. 9:09 f m
   Bra att bli påminnd. Så längesedan jag lagat purjolökssoppan men inkommande vecka skall det bli av. En soppa som både barn och vuxna gillar.
   Önskar dig trevlig söndag!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 7:58 e m
   Så gott med denna soppa. Roligt att kunna inspirera.
   Har varit en så fin dag denna soliga söndag, lång promenad och mysig fika utomhus.

   Svara
   mamma C skriver:
   februari 27, 2022 kl. 9:20 f m
   Soppa är gott men det är väldigt sällan som jag lagar det nu för tiden.
   När jag var liten var det tisdagssoppa och ärtsoppa som jag gillade mest.
   Ha en fin söndag.
   Carin

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:02 e m
   Soppa är så gott när det är kallt, men passar inte lika bra i värmen, förutom gazpacho.
   Ärtsoppa älskar jag, med senap till.
   Ha det bra!

   Svara
   Violen skriver:
   februari 27, 2022 kl. 9:46 f m
   Purjolökssoppan är jättegod och den förknippar jag numera med dig och Wales! Påskliljorna som nationalsymbol hade jag nästan glömt bort, bra att du har med dem.
   Ha en skön söndag trots allt elände i världen!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:05 e m
   Vad roligt att du förknippar det med mig.
   Man kan inte komma ihåg allt, känner väl till denna situation😊.
   Det var en fin och solig dag idag, härligt. Precis vad man behövde.

   Svara
   snicksnack71 skriver:
   februari 27, 2022 kl. 3:44 e m
   Purjolökssoppa låter gott och det gör även semlan. Hoppas få mig en på tisdag, det hade suttit fint.
   Kram Kajsa
   https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:06 e m
   Jag här börjat tjuväta semlor och tänker fortsätta äta dem 😊. Så gott!
   Kram!

   Svara
   Karin skriver:
   februari 27, 2022 kl. 6:49 e m
   Den där St David är en doldis, i alla fall i mitt liv, St Patrick är mer av ett hushållsnamn. St David är en intressant bekantskap, nu när jag läst på lite.

   Och purjolökssoppa – varför har jag alldeles glömt bort att laga sån, det som är så gott! Tack för påminnelsen!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   februari 27, 2022 kl. 8:08 e m
   St Patrick är välkänt genom alla pubar som fira då och irländarna som verkligen gillar att fira och ha roligt.
   Glad att kunna påminna och inspirera dig.

   Svara
   Ama de casa skriver:
   februari 28, 2022 kl. 9:26 f m
   Purjolökssoppa lät inte dumt det 🙂
   Ha en fin start på veckan!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   mars 1, 2022 kl. 8:19 f m
   Det är gott det!
   Ha det fint!

   Svara
   Biggeros skriver:
   februari 28, 2022 kl. 9:40 f m
   Trevlig Davids Day även om du befinner dig i Sverige. Purjo och potatis soppa är gott och alla alternativ är tillåtna. Semla….Jag säger bara det varm mjölk och semla är bland mina favoriter. Ät en för mig med. Jag undviker även att prata om kriget. Det är sorgligt. Det är det enda jag säger.
   Du har varit i Sverige länge nu. Har du ett boende där eller åker du runtvtill släkt och vänner?
   Ha det gott Lena ♡

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   mars 1, 2022 kl. 8:22 f m
   Soppan kan varieras mycket.
   Jag gillar också hetvägg, men går mer och mer över till att äta den som den är. Kanske blir det en idag.
   Jag har inte sålt mitt hus, så bor där, men passar på att vara med familj och vänner ganska mycket nu.
   Ha det fint!

   Svara
   Thalassa skriver:
   februari 28, 2022 kl. 10:54 f m
   Jaha, nu petade jag fel någonstans igår, för min kommentar kom inte med. Skrev inte så mycket, men ville säga att det var så roligt att se och höra dig guida! Ha det bra!

   Svara
   Lena i Wales skriver:
   mars 1, 2022 kl. 8:23 f m
   Vad många gånger jag också har skrivit och skrivit och sedan går kommentaren inte igenom, frustrerande.
   Kul att du gillar videon.
   Ha det fint!

   Svara
   suzanamonika skriver:
   Din kommentar inväntar granskning.
   mars 1, 2022 kl. 4:42 e m
   Wolfgang Hütten
   6 tim ·
   Der Monat März ist der ” Josefsmonat ” Weihegebet zum HEILIGEN JOSEF
   So wie man sich der Mutter Gottes weiht und sich besonders ihrem Schutze und ihrer Führung anvertraut, so kann man sich auch dem HL Josef weihen.
   Eine bekannte Weihe an den Hl. Josef schrieb Papst Leo XIII.
   Lieber heiliger Josef, dir will ich mich weihen. Nimm meine Hingabe gütig auf. Ich schenke mich dir ganz. Du sollst allezeit mein Vater, mein Beschützer, mein Führer sein auf dem Weg des Heils. Erflehe mir eine große Reinheit des Herzens und eine starke Hinneigung zum inneren Leben! Gib, daß so wie bei dir alle meine Handlungen die größere Ehre Gottes zum Ziele haben, daß ich vereint bleibe mit dem göttlichen Herzen Jesu, mit dem unbefleckten Herzen Mariä und mit dir, heiliger Josef! Amen. (Papst Leo XIII.)
   Ein weiteres Weihegebet zum HEILIGEN JOSEF
   Sei gegrüßt Heiliger Josef und von ganzem Herzen geehrt. Ich freue mich über die hohe Würde, zu der Dich Gott erhoben hat. Ich wünsche Dir Glück zu Deiner großen himmlischen Glorie, und empfehle mich ganz besonders in Deine heilige Fürbitte und in Deine Verdienste. Wer wäre imstande, die Schätze des Lichtes, der Weisheit und der Gnade zu ermessen, mit denen Deine Seele während der vielen Jahre, die Du mit Jesus und Maria verlebtest, bereichert und überströmt wurde.
   Mit Gott, dem Ewigen, dem Unendlichen, teilst Du den Namen eines Vaters. Dir wurden Vaterrechte gegeben über Jesus, Seinen eingeborenen Sohn. Wer kann sich einer solchen Ehre rühmen? Durchdrungen von Liebe beim Anblick Deiner Heiligkeit und Größe weihe ich Dir mein Herz. Schenke mir die Ehre, mich als Dein Pflegekind anzunehmen. Dir weihe ich mich als Vater und Beschützer. Nimm, heiliger Josef, meine Hingabe gütig an. Geleite auch mich mit Deinen fürsorglichen Vaterhänden auf dem Weg zur ewigen Seligkeit. Heiliger Josef, teile Deine Schätze aus! Hilf uns, die Ehre Gottes zu mehren!
   Mächtiger heiliger Josef, Du Schrecken der bösen Geister, verjage den bösen Feind, damit er uns nicht anfechten und schaden kann. Beschütze jene, die mit der Verzweiflung ringen. Tröste die Trauernden, die Geknechteten, die Kranken und alle mit Leid Beladenen. Vor allem in ihrer Todesstunde empfehle ich Dir die Sterbenden der ganzen Welt! Amen.
   Sankt-Josef-Rosenkranz
   (wird wie der gewöhnliche Rosenkranz gebetet)
   Jesus, der Du den heiligen Josef zum Bräutigam der reinsten Jungfrau Maria erwählt hast.
   Jesus, der Du den heiligen Josef als Nährvater geliebt hast.
   Jesus, der Du dem heiligen Josef gehorsam gewesen bist.
   Jesus, der Du mit dem heiligen Josef gebetet und gearbeitet hast.
   Jesus, der Du uns den heiligen Josef zum Schutzpatron der Kirche geschenkt hat.
   Svara1 m
   Suzana Monika
   Wolfgang Hütten
   16 m ·
   Heute, Faschingsdienstag – der besondere Tag zur Verehrung des Heiligsten Antlitzes
   Jesus an Schwester Maria Pierina de Micheli:
   ”Ich will, dass mein Heiligstes Antlitz mit einem besonderen Fest am Dienstag nach Quinquagesima (am Fastnachtsdienstag) gefeiert werde und zwar mit vorausgehender Novene, in der die Gläubigen mir Genugtuung leisten, indem sie gemeinsam an meinen Schmerzen teilnehmen sollen.” (1939)
   Heute besonders dem Heiligsten Antlitz Jesu gedenken
   Aufopferungsgebet zum Antlitz Christi
   Ewiger Vater im Himmel, Gott der unendlichen Liebe, Güte und Barmherzigkeit, durch das Unbefleckte und schmerzerfüllte Mutterherz Mariens und in Vereinigung mit dem hl. Josef und allen Engeln, Heiligen und Seligen und im Namen aller Menschen und aller Armen Seelen, opfere ich Dir das tränenerfüllte, verwundete und blutüberströmte Antlitz Deines über alles geliebten Sohnes auf. Ich opfere Es Dir auf in unaussprechlicher Liebe, mit jedem Atemzug, mit jedem Pulsschlag, mit jedem Gedanken, Wort und Werk eines jeden Menschen. Ich opfere Dir dieses hochheiligste, anbetungswürdigste Antlitz Jesu Christi liebevoll auf, zur Sühne für die Sünden der ganzen Welt, zur Sühne für die zahllosen Gotteslästerungen, zur Besänftigung Deines göttlichen Zornes, zur Erleuchtung Deiner Priester und Ordensleute, zur Bekehrung aller Sünder, auch der verstocktesten und zur Erlösung der Armen Seelen im Fegfeuer, besonders auch der armen Priesterseelen.
   ”O ewiger Vater, ich opfere dir auf das Allerheiligste Antlitz deines geliebten Sohnes. Es ist das unendliche Lösegeld, das allein unsere Schulden zu tilgen vermag. Ewiger Vater, ich opfere dir dieses Antlitz auf, um deinen Unwillen zu besänftigen. Bedenke, dass es die Dornen unserer Sünden getragen und sich gestählt hat, wie ein Fels unter den Schlägen deiner Gerechtigkeit, deren Zeichen es noch trägt. Siehe auf diese göttlichen Wunden, sie rufen unaufhörlich, und mit ihnen will auch ich rufen, Barmherzigkeit, Barmherzigkeit, Barmherzigkeit für die Sünder!”
   Rosenkranz zum Heiligsten Antlitz Jesu
   am gewöhnlichen Rosenkranz zu beten:
   1. Jesus, dessen heiligstes Antlitz mit blutigem Angstschweiß überronnen ist.
   2. Jesus, dessen heiligstes Antlitz grausam geschlagen wurde.
   3. Jesus, dessen heiligstes Antlitz durch die Dornen aufs tiefste verwundet wurde.
   4. Jesus, dessen heiligstes Antlitz sich sterbend am Kreuze neigte.
   5. Jesus, dessen heiligstes Antlitz durch die Auferstehung verherrlicht wurde.
   ”Es sei immerdar gelobt, gepriesen, geliebt, angebetet, verherrlicht, der unaussprechlich heilige Name Gottes im Himmel, auf Erden und unter der Erde, von allen Geschöpfen, die aus der Hand Gottes hervorgegangen sind, und durch das Allerheiligste + Herz Jesu im hochwürdigsten + Sakramente des + Altars. Amen.”
   Svara1 m
   Suzana Monika
   Carthusian devotion to Our Lady
   There is one other aspect of Carthusian life, the monks agree, that cannot be passed without mention. Every monk nourishes a deep practical devotion to the Virgin Mary. Carthusians have clung to the tradition of reciting the “Little Office” of the Virgin before the regular canonical hours. They also feel that Mary guides them through their solitary lives each day. “When I think of what I’d do without the Blessed Mother,” one monk says, and his voice trails off. The three monks sit in silence for a moment, shaking their heads, as if an absurdity has been introduced into the conversation. A Carthusian life unaided by Mary is unthinkable.“ – Extracted and translated from: “La Figure de Marie en Chartreuse suivi de Une dormition de la Vierge, manuscrit inédit de la Grande Chartreuse (The figure of Mary in the Charterhouse: A dormition of the Virgin: unpublished manuscript of La Grande Chartreuse)” — Nathalie Nabert, Marie-Geneviève Grossel (Eds.) Beauchesne Éditeur, 1 January 2009.
   The daily recitation of the Office of Our Lady is said to have been introduced into the Carthusian Order at a time when the early Carthusians were thinking of quitting the region of the Grand Chartreuse on account of the severity of the climate. St. Peter the Apostle appeared to the brethren and promised them that Our Lady would help them and take them under her special protection, if they remained there and recited her Office daily.
   · Svara · 3 m
   Suzana Monika
   🕇
   “On the seventh day of Christmas, my true love gave to me seven swans a swimming…”
   Seven Swans-a-Swimming – Seven gifts of the Holy Spirit“
   Symbolism: The seven swans a swimming stand for both the Seven Gifts of the Holy Spirit and the Seven Sacraments. The Seven Gifts of the Holy Spirit are outlined in Isaiah 11.2-3 and are: Wisdom, Understanding, Counsel, Fortitude, Knowledge, Piety and Fear (or, Respect) of the Lord.
   The Seven Sacraments are: Baptism, Communion, Confession, Confirmation, Marriage, Anointing of the Sick and Holy Orders.

   Sviđa mi se

 2. JA NE KAPIM KAKO NISTE NAUCILI OD DOMOVINSKE AGRESIJE SAMO STE SJELI SE NA 2 STOLICU NISTA NISTE ZASTITLILI NERODENE IZ CIPKE DO KRIZA MOJE STARE BOLESTNE RODITELJE ANTIABORTUZA ANTI IVO UPLODNJE ANTITRAFFICKING SIROMAHE DJECE I ZENE I ANTIEUNASTASIJE . WALES – ST DAVID’S DAY, nationaldag, och SHROVE TUESDAY
  Publicerat den februari 26, 2022 av Lena i Wales
  Lördag, den sista i februari, och bloggdags!

  Många kommer nog att skriva om kriget, men jag undviker detta idag. Orkar helt inte med allt detta nu. Så här kommer lite från Wales istället, även om jag är i Sverige.

  St David’s Day 1 mars

  Detta har jag skrivit om tidigare år, men kan ju inte undvika just denna dagen!

  Photo2296 small
  De olika länderna på öarna här har sin egna skyddshelgon: St David för Wales, St Andrew för Skottland, St Patrick för Ireland och St George för England.
  Den 1 mars är det St David´s Day, Wales nationaldag, ingen helgdag men uppmärksammad i bl a media med walesisk körsång på TV och i affärerna brukar man skylta i rött och grönt
  Varför är det påskliljor och en purjolök på bilden? Jo, dessa är Wales nationalsymboler

  Enl tradition äts det purjolökssoppa dagen till ära.

  Recept purjolökssoppa

  Photo5510
  3 potatisar

  3 purjolökar

  1 lök

  1 vitlöksklyfta

  1 l vatten, kokande

  Buljong efter smak (vanligast är att använda kycklingbuljong, men jag använder grönsaks)

  Photo5513
  Photo5517
  -Skiva löken och hacka vitlöken, stek lätt i en kastrull i lite olja.

  -Tillsätt det kokande vattnet.

  – Skala och skär potatisen i kuber, skär purjolöken i skivor. Häll i dem i soppan.

  – Tillsätt buljongen.

  – Koka ca 15 min.

  – Mixa med stavmix eller annan köksmaskin.

  – Ev lite skivad, rå purjolök som dekoration vid servering…

  …denna soppa finns det många varianter av. Jag har frågat runt bland flera walesare, en del använder lite selleri för att ge mer smak, en del häller i lite grädde på slutet för att göra soppan mustigare, en använder lite senapspulver i soppan, en blandade i lite cheddarost. Välj er egen variant och njut!!!!…

  ??????????
  …några Welsh cakes till efterrätt är inte heller så dumt.

  En video om St David, nästan 2 min

  Video om St David’s med mig som guide, 4 och en halv minut

  ST DAVID’s

  Shrove Tuesday

  På tisdag är det också Shrove Tuesday eller som det allmänt kallas Pancake Day eller Pancake Tuesday, motsvarande Fettisdag i Sverige, den sista dagen innan fastan. I UK finns inga semlor, men det gör det i Sverige!

  Trevligt veckoslut och njuta av alla goda semlor på tisdag!

  Annonser

  RAPPORTERA DENNA ANNONSINTEGRITET
  Share this:
  Blogga det härTwitterFacebook

  Relaterade
  ST DAVID’S DAY 1 MARS, SHROVE TUESDAY, VÅREN I WALES och INSTAGRAM
  mars 1, 2017
  I “årstider m m”
  GARDEN CENTRE, ST DAVID´S DAY och RUGBY
  mars 4, 2015
  I “årstider m m”
  WALES – 1 MARS ST DAVID’S DAY, Wales nationaldag och LITE TRÄDGÅRDSBILDER
  mars 3, 2021
  I “årstider m m”
  Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.
  ← BLOGGEN 9 ÅR, SNÖ och EN VINST
  50 kommentarer till WALES – ST DAVID’S DAY, nationaldag, och SHROVE TUESDAY
  Hanneles bokparadis skriver:
  februari 26, 2022 kl. 5:59 f m
  Kul när gamla traditioner lever vidare, soppor är så bra mat, ser ut som finskt rågbröd till 😀

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:25 f m
  Vissa traditioner är viktigt att de fortsätter.
  Tror brödet kommer från Lidl. Annars mycket vitt bröd i UK.

  Svara
  Marit skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:17 f m
  Min yngste sønn heter David, så da må jeg si til han at i Wales har han egen navnedag 🙂
  Purreløksuppe er veldig godt, så takk for oppskriften.
  God helg!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:26 f m
  Det får du berätta för honom och uppvakta honom på tisdag.
  Så gott med purjolökssoppa, älskar den!
  God helg!

  Svara
  Anita skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:28 f m
  Nu blev jag sugen på potatis och purjolökssoppa. Det var evigheter sedan jag gjorde. Här har det mest blivit grönkålssoppa senaste tiden. Men soppa blir det en gång per vecka.
  Semlor har jag fortfarande inte bakat. Varje gång jag ska sätta igång kommer något i vägen. Men till nästa vecka måste det bli av. Blir ju sugen när jag ser din bild 🙂

  Kram och fin helg till dig Lena!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:49 e m
  Denna soppa är jättegod, mums. Gillar soppor.
  Jag är alltid sugen på semla och har redan lyckats smälla i mig några😊.
  Lördagskram!

  Svara
  Märtha skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:39 f m
  Just det! Hoppas det finns goda fastlagsbullar i butiken, dit jag är på väg om en stund. Kom inte ihåg att jag skall sätta sådana på inköpslistan. Just nu känner jag inte för purjolökssoppa, även om det kunde kännas rätt på något sätt. Men så där mycket grädde vill jag inte ha, haha! Undviker också att skriva om Ukraina, vi måste kunna tänka på annat också. Här föll en megasupergran för motorsåg igår, skall bli spännande att räkna årsringarna… Sol, ännu -0,1 i skuggan. Lite, lite snö ångas bort…

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:51 e m
  Hoppas du fann några fastlagsbullar i butiken, för det är gott det.
  Sol och några plus, härlig promenad och fik ai solen på altanen, inte illa.
  Trevlig helg!

  Svara
  walkaboutsweden skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:48 f m
  Varierat och mycket trevligt inlägg Lena!
  Så kul att få se och höra dig, där vid katedralen.

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:52 e m
  Tack!
  Det är alltid trevligt att få en röst till ansiktet.

  Svara
  farfar hebbe skriver:
  februari 26, 2022 kl. 8:55 f m
  Jag är ingen soppmänniska,när jag var barn var det köttsoppa med klimp och ärtsoppa ingen av dom var någon höjdare då.Nu är det nästan bara ärtsoppan som jag lagar till..Här är det en strålande fin dag +0,2 just nu..Haé Kram.

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:53 e m
  Jag älskar soppa och denna är en av favoriterna.
  Sol och några plus här också, härligt.
  Kram!

  Svara
  Blomsterbönan skriver:
  februari 26, 2022 kl. 9:51 f m
  Jag kom ihåg detta inlägg med purjon och det var med i ett korsord vi hade på jobbet. Min kollega blev mäkta imponerad när jag självsäkert sa – Purjo när det stod ”lök i Wales” 😂
  Jag vill inte titta på nyheterna längre, jag har swishat till Röda Korset och samlat ihop kläder om det blir nån insamling. Det blir för mycket ibland!

  Trevlig lördag, här skiner solen!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:55 e m
  Jag har visa soppa flera gånger, men det är ju också 1 mars en gång varje år😊.
  Imponerande att du kom ihåg både soppan och Waleslöken.
  Svårt att undvika att höra nyheter,hemskt.
  Soliga lördagshälsningar!

  Svara
  Susie på Stjärnarve… skriver:
  februari 26, 2022 kl. 9:53 f m
  Den där purjolökssoppan är det den som heter Mulligawtony eller nåt liknande? I sånt fall har vi ätit den i Wales och den var jättegod…..
  KRAM/Susie

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:56 e m
  Vet inte namnet på den, men god är den.
  Kram!

  Svara
  skåningen skriver:
  februari 26, 2022 kl. 10:04 f m
  Soppor kan man göra på så många olika sätt!
  SV,,Hinner jag inte med allt idag,så fortsätter jag imorgon!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:56 e m
  Allt kan verkligen bli en ena soppa 😊.
  Kram!

  Svara
  Znogge skriver:
  februari 26, 2022 kl. 10:16 f m
  Det är betydligt trevligare att läsa om olika traditioner för det behövs som motvikt till kriget. Soppan låter god och jag hade personligen velat ha i lite grädde för en rundare smak. Ja, snart är det dags för en fastlagsbulle men visst har vi tjuvstartat.

  Önskar en fin lördag!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:57 e m
  Ja, skönt att komma från otrevligheter för en stund.
  Soppan är jättegod.
  Ja, jag tjuvstartar gärna när det gäller semlor!
  Ha det bra!

  Svara
  Titti skriver:
  februari 26, 2022 kl. 11:32 f m
  Soppa gillas! Alltid! Welsh Cakes ser spännande ut…
  KRAM från Titti och ett soligt Öland

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 1:58 e m
  Soppa är jättegod och så är Welsh Cakes.
  Kram från ett soligt Tollered.

  Svara
  Ingrid skriver:
  februari 26, 2022 kl. 12:27 e m
  Jag gör kajpsoppa på samma sätt som du gör purjolöksoppa enda skillnaden är att jag använder kajp i stället för purjolök. Det blir så gott och det är ett måste åtminstone någon gång under våren.
  På tisdag är det fettisdag och sista chansen för att äta semlor, för sedan är det fastan som gäller.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 4:47 e m
  Älskar kajpsoppa! Har ätit den på Gotland, mums.
  Jag kommer nog inte att följa de gamla reglerna, utan fortsätter med semlor. Kan inte stå emot.
  Lördagskramar!

  Svara
  Marika skriver:
  februari 26, 2022 kl. 3:09 e m
  Hej Lena!
  Soppan såg god ut, tack för receptet. Semlor får man hålla igen med, men någon till får det bli.
  Idag har det varit soligt och fint, en riktigt skön vårvinter dag.
  Ha en trevlig helg /Marika

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 4:48 e m
  Soppan är jättegod och så är semlor.
  Soligt och fint här också, promenad och fika på min altan, härligt.
  Ha det gott!

  Svara
  Carita Liljendahl skriver:
  februari 26, 2022 kl. 3:12 e m
  Soppan ser god ut och semlorna förstås likaså 🙂
  Kul med lite videoklipp också.
  Ja du har rätt, vi måste ibland få tänka på och skriva om annat än om kriget.

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 26, 2022 kl. 4:49 e m
  Båda är så goda och semlor kan jag äta massor av, måste stålsätta mig varje gång jag ser en.
  Just nu behöver vi nog lite extra glädje.

  Svara
  Jossus Travelpics skriver:
  februari 26, 2022 kl. 5:29 e m
  Purjolökssoppa med potatis hade inte suttit fel en kväll som denna.
  Tittade på din video. Var intressant att få veta skillnaden mellan city och town. Antar min stad Mariestad med sin domkyrka hade klassats som city trots sin ringa storlek.

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:05 f m
  Så gott, speciellt en ruggig dag.
  Roligt att du tittade på videon och kände att du fick lite vettig information.
  Även små städer med katedral är city, så även Skara.

  Svara
  Ditte skriver:
  februari 26, 2022 kl. 10:19 e m
  Trevligt att få ta del av denna dag med dig som guide. Både vad gäller text och videoklipp .
  Ja, vad gäller Rysslands fruktansvärda övegrrepp på Ukraina så blir ju inte detta mindre hemskt för att vi skriver om det. Jag väljer medvetet att låta bli.Alla krig är grymma och det kommer inte att finnas några vinnare. Alla förlorar på olika sätt-
  Önskar dig en bra helg. Så bra som det går

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:06 f m
  Tack Ditte! Kul att du gillade videon.
  Ja, hemsk tid vi är i nu. Vi kan bara hoppas att all aktion mot dem har verkan.
  Skön söndag!

  Svara
  Anette skriver:
  februari 27, 2022 kl. 6:33 f m
  Mums för soppa och att den går att variera gör den ännu bättre.
  Fastlagsbullar är en favorit hos mig som annars inte är särskilt förtjust i bakelser.

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:07 f m
  Älskar soppa, speciellt när det är lite kallt ute.
  Jag kan nog äta hur många semlor som helst, men gör det inte.

  Svara
  motionochfritid skriver:
  februari 27, 2022 kl. 9:09 f m
  Bra att bli påminnd. Så längesedan jag lagat purjolökssoppan men inkommande vecka skall det bli av. En soppa som både barn och vuxna gillar.
  Önskar dig trevlig söndag!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 7:58 e m
  Så gott med denna soppa. Roligt att kunna inspirera.
  Har varit en så fin dag denna soliga söndag, lång promenad och mysig fika utomhus.

  Svara
  mamma C skriver:
  februari 27, 2022 kl. 9:20 f m
  Soppa är gott men det är väldigt sällan som jag lagar det nu för tiden.
  När jag var liten var det tisdagssoppa och ärtsoppa som jag gillade mest.
  Ha en fin söndag.
  Carin

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:02 e m
  Soppa är så gott när det är kallt, men passar inte lika bra i värmen, förutom gazpacho.
  Ärtsoppa älskar jag, med senap till.
  Ha det bra!

  Svara
  Violen skriver:
  februari 27, 2022 kl. 9:46 f m
  Purjolökssoppan är jättegod och den förknippar jag numera med dig och Wales! Påskliljorna som nationalsymbol hade jag nästan glömt bort, bra att du har med dem.
  Ha en skön söndag trots allt elände i världen!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:05 e m
  Vad roligt att du förknippar det med mig.
  Man kan inte komma ihåg allt, känner väl till denna situation😊.
  Det var en fin och solig dag idag, härligt. Precis vad man behövde.

  Svara
  snicksnack71 skriver:
  februari 27, 2022 kl. 3:44 e m
  Purjolökssoppa låter gott och det gör även semlan. Hoppas få mig en på tisdag, det hade suttit fint.
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:06 e m
  Jag här börjat tjuväta semlor och tänker fortsätta äta dem 😊. Så gott!
  Kram!

  Svara
  Karin skriver:
  februari 27, 2022 kl. 6:49 e m
  Den där St David är en doldis, i alla fall i mitt liv, St Patrick är mer av ett hushållsnamn. St David är en intressant bekantskap, nu när jag läst på lite.

  Och purjolökssoppa – varför har jag alldeles glömt bort att laga sån, det som är så gott! Tack för påminnelsen!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  februari 27, 2022 kl. 8:08 e m
  St Patrick är välkänt genom alla pubar som fira då och irländarna som verkligen gillar att fira och ha roligt.
  Glad att kunna påminna och inspirera dig.

  Svara
  Ama de casa skriver:
  februari 28, 2022 kl. 9:26 f m
  Purjolökssoppa lät inte dumt det 🙂
  Ha en fin start på veckan!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  mars 1, 2022 kl. 8:19 f m
  Det är gott det!
  Ha det fint!

  Svara
  Biggeros skriver:
  februari 28, 2022 kl. 9:40 f m
  Trevlig Davids Day även om du befinner dig i Sverige. Purjo och potatis soppa är gott och alla alternativ är tillåtna. Semla….Jag säger bara det varm mjölk och semla är bland mina favoriter. Ät en för mig med. Jag undviker även att prata om kriget. Det är sorgligt. Det är det enda jag säger.
  Du har varit i Sverige länge nu. Har du ett boende där eller åker du runtvtill släkt och vänner?
  Ha det gott Lena ♡

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  mars 1, 2022 kl. 8:22 f m
  Soppan kan varieras mycket.
  Jag gillar också hetvägg, men går mer och mer över till att äta den som den är. Kanske blir det en idag.
  Jag har inte sålt mitt hus, så bor där, men passar på att vara med familj och vänner ganska mycket nu.
  Ha det fint!

  Svara
  Thalassa skriver:
  februari 28, 2022 kl. 10:54 f m
  Jaha, nu petade jag fel någonstans igår, för min kommentar kom inte med. Skrev inte så mycket, men ville säga att det var så roligt att se och höra dig guida! Ha det bra!

  Svara
  Lena i Wales skriver:
  mars 1, 2022 kl. 8:23 f m
  Vad många gånger jag också har skrivit och skrivit och sedan går kommentaren inte igenom, frustrerande.
  Kul att du gillar videon.
  Ha det fint!

  Svara
  suzanamonika skriver:
  Din kommentar inväntar granskning.
  mars 1, 2022 kl. 4:42 e m
  Wolfgang Hütten
  6 tim ·
  Der Monat März ist der ” Josefsmonat ” Weihegebet zum HEILIGEN JOSEF
  So wie man sich der Mutter Gottes weiht und sich besonders ihrem Schutze und ihrer Führung anvertraut, so kann man sich auch dem HL Josef weihen.
  Eine bekannte Weihe an den Hl. Josef schrieb Papst Leo XIII.
  Lieber heiliger Josef, dir will ich mich weihen. Nimm meine Hingabe gütig auf. Ich schenke mich dir ganz. Du sollst allezeit mein Vater, mein Beschützer, mein Führer sein auf dem Weg des Heils. Erflehe mir eine große Reinheit des Herzens und eine starke Hinneigung zum inneren Leben! Gib, daß so wie bei dir alle meine Handlungen die größere Ehre Gottes zum Ziele haben, daß ich vereint bleibe mit dem göttlichen Herzen Jesu, mit dem unbefleckten Herzen Mariä und mit dir, heiliger Josef! Amen. (Papst Leo XIII.)
  Ein weiteres Weihegebet zum HEILIGEN JOSEF
  Sei gegrüßt Heiliger Josef und von ganzem Herzen geehrt. Ich freue mich über die hohe Würde, zu der Dich Gott erhoben hat. Ich wünsche Dir Glück zu Deiner großen himmlischen Glorie, und empfehle mich ganz besonders in Deine heilige Fürbitte und in Deine Verdienste. Wer wäre imstande, die Schätze des Lichtes, der Weisheit und der Gnade zu ermessen, mit denen Deine Seele während der vielen Jahre, die Du mit Jesus und Maria verlebtest, bereichert und überströmt wurde.
  Mit Gott, dem Ewigen, dem Unendlichen, teilst Du den Namen eines Vaters. Dir wurden Vaterrechte gegeben über Jesus, Seinen eingeborenen Sohn. Wer kann sich einer solchen Ehre rühmen? Durchdrungen von Liebe beim Anblick Deiner Heiligkeit und Größe weihe ich Dir mein Herz. Schenke mir die Ehre, mich als Dein Pflegekind anzunehmen. Dir weihe ich mich als Vater und Beschützer. Nimm, heiliger Josef, meine Hingabe gütig an. Geleite auch mich mit Deinen fürsorglichen Vaterhänden auf dem Weg zur ewigen Seligkeit. Heiliger Josef, teile Deine Schätze aus! Hilf uns, die Ehre Gottes zu mehren!
  Mächtiger heiliger Josef, Du Schrecken der bösen Geister, verjage den bösen Feind, damit er uns nicht anfechten und schaden kann. Beschütze jene, die mit der Verzweiflung ringen. Tröste die Trauernden, die Geknechteten, die Kranken und alle mit Leid Beladenen. Vor allem in ihrer Todesstunde empfehle ich Dir die Sterbenden der ganzen Welt! Amen.
  Sankt-Josef-Rosenkranz
  (wird wie der gewöhnliche Rosenkranz gebetet)
  Jesus, der Du den heiligen Josef zum Bräutigam der reinsten Jungfrau Maria erwählt hast.
  Jesus, der Du den heiligen Josef als Nährvater geliebt hast.
  Jesus, der Du dem heiligen Josef gehorsam gewesen bist.
  Jesus, der Du mit dem heiligen Josef gebetet und gearbeitet hast.
  Jesus, der Du uns den heiligen Josef zum Schutzpatron der Kirche geschenkt hat.
  Svara1 m
  Suzana Monika
  Wolfgang Hütten
  16 m ·
  Heute, Faschingsdienstag – der besondere Tag zur Verehrung des Heiligsten Antlitzes
  Jesus an Schwester Maria Pierina de Micheli:
  ”Ich will, dass mein Heiligstes Antlitz mit einem besonderen Fest am Dienstag nach Quinquagesima (am Fastnachtsdienstag) gefeiert werde und zwar mit vorausgehender Novene, in der die Gläubigen mir Genugtuung leisten, indem sie gemeinsam an meinen Schmerzen teilnehmen sollen.” (1939)
  Heute besonders dem Heiligsten Antlitz Jesu gedenken
  Aufopferungsgebet zum Antlitz Christi
  Ewiger Vater im Himmel, Gott der unendlichen Liebe, Güte und Barmherzigkeit, durch das Unbefleckte und schmerzerfüllte Mutterherz Mariens und in Vereinigung mit dem hl. Josef und allen Engeln, Heiligen und Seligen und im Namen aller Menschen und aller Armen Seelen, opfere ich Dir das tränenerfüllte, verwundete und blutüberströmte Antlitz Deines über alles geliebten Sohnes auf. Ich opfere Es Dir auf in unaussprechlicher Liebe, mit jedem Atemzug, mit jedem Pulsschlag, mit jedem Gedanken, Wort und Werk eines jeden Menschen. Ich opfere Dir dieses hochheiligste, anbetungswürdigste Antlitz Jesu Christi liebevoll auf, zur Sühne für die Sünden der ganzen Welt, zur Sühne für die zahllosen Gotteslästerungen, zur Besänftigung Deines göttlichen Zornes, zur Erleuchtung Deiner Priester und Ordensleute, zur Bekehrung aller Sünder, auch der verstocktesten und zur Erlösung der Armen Seelen im Fegfeuer, besonders auch der armen Priesterseelen.
  ”O ewiger Vater, ich opfere dir auf das Allerheiligste Antlitz deines geliebten Sohnes. Es ist das unendliche Lösegeld, das allein unsere Schulden zu tilgen vermag. Ewiger Vater, ich opfere dir dieses Antlitz auf, um deinen Unwillen zu besänftigen. Bedenke, dass es die Dornen unserer Sünden getragen und sich gestählt hat, wie ein Fels unter den Schlägen deiner Gerechtigkeit, deren Zeichen es noch trägt. Siehe auf diese göttlichen Wunden, sie rufen unaufhörlich, und mit ihnen will auch ich rufen, Barmherzigkeit, Barmherzigkeit, Barmherzigkeit für die Sünder!”
  Rosenkranz zum Heiligsten Antlitz Jesu
  am gewöhnlichen Rosenkranz zu beten:
  1. Jesus, dessen heiligstes Antlitz mit blutigem Angstschweiß überronnen ist.
  2. Jesus, dessen heiligstes Antlitz grausam geschlagen wurde.
  3. Jesus, dessen heiligstes Antlitz durch die Dornen aufs tiefste verwundet wurde.
  4. Jesus, dessen heiligstes Antlitz sich sterbend am Kreuze neigte.
  5. Jesus, dessen heiligstes Antlitz durch die Auferstehung verherrlicht wurde.
  ”Es sei immerdar gelobt, gepriesen, geliebt, angebetet, verherrlicht, der unaussprechlich heilige Name Gottes im Himmel, auf Erden und unter der Erde, von allen Geschöpfen, die aus der Hand Gottes hervorgegangen sind, und durch das Allerheiligste + Herz Jesu im hochwürdigsten + Sakramente des + Altars. Amen.”
  Svara1 m
  Suzana Monika
  Carthusian devotion to Our Lady
  There is one other aspect of Carthusian life, the monks agree, that cannot be passed without mention. Every monk nourishes a deep practical devotion to the Virgin Mary. Carthusians have clung to the tradition of reciting the “Little Office” of the Virgin before the regular canonical hours. They also feel that Mary guides them through their solitary lives each day. “When I think of what I’d do without the Blessed Mother,” one monk says, and his voice trails off. The three monks sit in silence for a moment, shaking their heads, as if an absurdity has been introduced into the conversation. A Carthusian life unaided by Mary is unthinkable.“ – Extracted and translated from: “La Figure de Marie en Chartreuse suivi de Une dormition de la Vierge, manuscrit inédit de la Grande Chartreuse (The figure of Mary in the Charterhouse: A dormition of the Virgin: unpublished manuscript of La Grande Chartreuse)” — Nathalie Nabert, Marie-Geneviève Grossel (Eds.) Beauchesne Éditeur, 1 January 2009.
  The daily recitation of the Office of Our Lady is said to have been introduced into the Carthusian Order at a time when the early Carthusians were thinking of quitting the region of the Grand Chartreuse on account of the severity of the climate. St. Peter the Apostle appeared to the brethren and promised them that Our Lady would help them and take them under her special protection, if they remained there and recited her Office daily.
  · Svara · 3 m
  Suzana Monika
  🕇
  “On the seventh day of Christmas, my true love gave to me seven swans a swimming…”
  Seven Swans-a-Swimming – Seven gifts of the Holy Spirit“
  Symbolism: The seven swans a swimming stand for both the Seven Gifts of the Holy Spirit and the Seven Sacraments. The Seven Gifts of the Holy Spirit are outlined in Isaiah 11.2-3 and are: Wisdom, Understanding, Counsel, Fortitude, Knowledge, Piety and Fear (or, Respect) of the Lord.
  The Seven Sacraments are: Baptism, Communion, Confession, Confirmation, Marriage, Anointing of the Sick and Holy Orders.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: